10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt, vicepreședinte nou – Primăria Slatina, aceeași echipă la conducere

- Advertisement -

Marius Oprescu, candidatul PSD ales pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Olt, și social democratul Emil Moț, primarul ales al Slatinei pentru al doilea mandat, au susținut miercuri pe Dealul Grădiște, în aer liber, o conferință de presă în cadrul căreia au prezentat rezultatele finale obținute la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, spunând, totodată, și cine vor face parte din echipele de conducere ale CJ și Primăriei Slatina. Noutatea este că cea mai importantă instituție administrativă a județului va avea un nou vicepreședinte, la Slatina edilul Moț anunțând că va merge mai departe cu aceeași echipă.

Social democratul Ionuț Ivan este cel de-al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean, având în vedere PSD a obținut majoritate de mandate  în noul legislativ județean pentru următorii patru ani, celălalt post de vicepreședinte fiind ocupat în continuare de Virgil Delureanu.

Anunțul a fost făcut chiar de Marius Oprescu, președintele CJ Olt, în cadrul conferinței de presă.

„Așa cum am spus-o în perioada campaniei electorale, noi le promisesem aliaților noștri, Pro România și ALDE, aliații locali cu care am făcut parteneriate de-a lungul timpului, că le vom da un post de vicepreședinte. Deoarece ei nu au intrat în Consiliul Județean, acest post va reveni, bineînțeles, tot Partidului Social Democrat. N-am avut încă o întâlnire oficială în care să supunem la vot acest lucru, dar propunerea noastră pentru al doilea post, pentru că pe unul va fi propus tot domnul Virgil Delureanu, secretarul general al organizației, îl vom propune pe Ionuț Ivan, șeful de campanie online la acest rând de alegeri. Este pe lista de consilieri județeni, are o vechime destul de mare în PSD, îmi aduc aminte că în 2009 când eu am venit președinte al organizației Slatina, Ionuț Ivan deja lucra în acea organizație. Credem că merită și cu siguranță va face față acestui post, așa cum am spus este propunerea noastră, iar aceasta trebuie validată în Biroul Permanent Județean și Comitetul Politic Județean, care va avea loc în perioada următoare. Nu o să putem întruni Comitetul Politic, pe toți laolaltă, și vom face un Birou Permanent Județean probabil până la finalul săptămânii, apoi urmează ca în fiecare zi din săptămâna viitoare să ne întâlnim cu câte un colegiu în care vom supune la vot această propunere pentru al doilea post de vicepreședinte al CJ”, a declarat Oprescu, președintele PSD Olt.

La Slatina, cei doi viceprimari rămân aceeași și pentru următorii patru ani, respectiv Gigi Vâlceleanu și Claudiu Stăncioiu, a transmis Emil Moț, edilul Slatinei. „La Slatina, eu consider că echipa care a fost acești patru ani a demonstrat că este o echipă valoroasă și în continuare nu văd de ce nu am merge cu aceeași echipă. Deci în municipiul reședință a județului Olt va fi aceeași echipă”, a declarat Moț, președintele executiv al PSD Olt.

Social democrații olteni au obținut rezultate importante la nivelul județului în urma alegerilor locale în care votanții au fost chemați la urne pentru a-și desemna primarii, consilierii locali, președintele CJ și consilierii județeni. În nu mai puțin de 95 de localități edilii aleși sunt de la PSD, iar la nivelul Consiliului Județean și Consiliul Local Slatina partidul are cele mai multe mandate obținute.

La CJ, președintele desemnat este Marius Oprescu, vicepreședinții propuși Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, numărul de mandate de consilier județean pentru PSD fiind de 21, iar la Primăria Slatina primar este Emil Moț, viceprimari Vâlceleanu și Stăncioiu, în Consiliul Local PSD obținând 12 mandate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți