8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi de 8.000 de lei în urma petrecerii de la restaurantul din Slatina, cu aproape 200 de invitați

- Advertisement -

În urma nunții cu aproximativ 200 de romi din interiorul restaurantului TCH, de la ieșire din Slatina spre Curtișoara, care miercuri seara a fost spartă de polițiști, mascați și jandarmi, au fost date și șase amenzi, a căror valoare totală se ridică la 8.000 de lei.

Forțele de ordine au fost însoțite de specialiști ai Direcției de Sănătate Publică și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Deocamdată, sancțiuni contravenționale au aplicat doar polițiștii și DSP. Cea mai mare, de 6.000 de lei, a fost dată de specialiștii în sănătate publică din județ restaurantului slătinean conform Hotărârii de Guvern 857 din anul 2011, pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală de către personal. Totodată, oamenii legii au aplicat organizatorilor petrecerii cinci amenzi, în cuantum de 2.000 de lei, la Legea 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Măsuri ar urma să ia și reprezentanții DSVSA Olt dacă, în urma rezultatelor de la probele prelevate din anumite alimente, vor constata nereguli.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, despre faptul că la restaurantul TCH, din municipiul Slatina, se desfășoară nunta și este deranjată liniștea publică.

„Polițiștii din Slatina, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, în cooperare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, s-au deplasat de îndată la fața locului, pentru a efectua verificări. Întrucât la eveniment participau aproximativ 200 de persoane, fiind încălcate normele de distanțare fizică și cele de protecție individuală, reprezentanții autorităților au dispus suspendarea nunții”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Petrecerea a fost spartă de forțele de ordine deoarece organizatorii au încălcat prevederile legale pe timpul stării de alertă, în contextul pandemiei de Coronavirus. Potrivit autorităților, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private organizate în interior este de maximum 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți