11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șase bărbați morți, din cauza infecției COVID-19, la spitalele din Slatina și Caracal. Cel mai tânăr avea 51 de ani

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi noi decese din cauza noului Coronavirus în rândul oltenilor, într-o singură zi fiind înregistrat un record al acestora. Potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, au fost șase bărbați, cu vârste cuprinse între 51 și 82 de ani, care au murit în perioada 5 – 7 octombrie la spitalele din Slatina și Caracal, iar bilanțul total al persoanelor care au pierdut lupta cu boala, de la începutul pandemiei, a ajuns la 73.

Un bărbat de 70 de ani, din comuna Brâncoveni, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe 29 septembrie, iar data recoltării probei pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 și a confirmării fiind 6 octombrie. În aceeași zi acesta a decedat, cauza fiind stopul cardiorespirator, pneumonie virală și infecție COVID-19, ca și boli asociate având ciroză hepatică decompensată și tahicardie sinusală.     

Al doilea deces este al unui bătrân de 82 de ani, din comuna Seaca, care a fost internat la Spitalul Slatina pe 24 septembrie, în aceeași zi fiind diagnosticat cu noul Coronavirus. Marți, 6 octombrie, inima acestuia a aîncetat să mai bată, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, bronhopneumonie, infecția COVID, iar ca și comorbidități avea diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială.

Un alt bărbat, în vârstă de 70 de ani, din comuna Pârșcoveni, a murit la pe 5 octombrie, la trei zile după ce a fost internat la Spitalul Slatina. Pe 2 octombrie acesta a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2 și, potrivit surselor medicale, a decedat din cauza unui stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Olteanul avea și alte probleme de sănătate, suferind de diabet zaharat tip II, obezitate și insuficiență cardiacă congestivă clasa III.

Cel mai tânăr bărbat, al cărui deces a fost raportat joi, avea 51 de ani și era din comuna Baldovinești, fiind internat la Spitalul Slatina în data de 30 septembrie și diagnosticat cu Coronavirus pe 5 octombrie, zi în care a încetat din viață. Acesta suferea de ciroză hepatică decompensată, varice esofagiene, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID.

Și un bătrân de 75 de ani, din municipiul Slatina, a murit pe 7 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt. Avea diabet zaharat tip II, accident vascular cerebral ischemic, iar cauza decesului a fost stop cardiorespirator ireversibil și infecția COVID-19. Bărbatul se internase în spital pe 15 septembrie, în aceeași zi fiind și confirmat virusul SARS-CoV-2.

Ultimul deces raportat joi de autoritățile sanitare este al unui bărbat de 64 de ani, din comuna Morunglav, acesta fiind internat pe 28 septembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Pe 6 octombrie a fost diagnosticat cu Coronavirus, în aceeași zi fiind transferat la Spitalul Caracal. Din păcate, în ziua următoare, olteanul a încetat din viață, cauza decesului fiind un stop cardiorespirator ireversibil și infecția COVID, iar ca și comorbidități acesta avea ciroză hepatică decompensată, encefalopatie hepatică, sindrom hepato-renal și obezitate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți