2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

38 de infecții noi COVID-19, raportate în Olt într-o zi. Județul, din nou pe lista deceselor

- Advertisement -

De la o zi la alta continuă să crească numărul persoanelor din județul Olt diagnosticate cu infecția COVID-19. Potrivit datelor oficiale raportate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, alte 38 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultima zi, iar bilanțul total al cazurilor, de la începutul pandemiei de Coronavirus, a ajuns la 2.140. Județul Olt figurează și pe listele pacienților reconfirmați cu boala, dar și pe cea a deceselor.

Pe lângă noile cazuri, avem și acum bolnavi internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei confirmați cu COVID-19, care sunt retestați pozitiv. Cifrele arată că, distinct de cele 38 de cazuri anunțate în 24 de ore, în urma retestării pacienților din județ care erau pozitivi, sunt 16 persoane ce au fost reconfirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Din totalul celor 2.140 de olteni depistați cu Coronavirus, de la începutul pandemiei, până vineri erau 74 care, din păcate, au încetat din viață, pe lângă această boală având și comorbidități. Numărul lor a crescut în ultima zi, un deces fiind înregistrat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea suport COVID-19 din Olt.

Angajați ai Spitalului Caracal și un polițist din Deveselu, printre oltenii confirmați cu Coronavirus

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis vineri că majoritatea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 au fost cu transmitere comunitară. Din cele 38 de îmbolnăviri COVID-19, raportate în 24 de ore, bilanțul total al acestora de la începutul pandemiei ajungând la 2.140, 33 sunt cu transmitere comunitară.

Însă, printre noii olteni diagnosticați cu boala se numără trei angajați ai Spitalului Municipal Caracal, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Deveselu și un salariat al Centrului medico-social din orașul Corabia.

Iar din totalul de 2.140 de persoane din Olt infectate cu Coronavirus, de la începutul pandemiei, 121 dintre acestea sunt internate în spital, 15 fiind pe Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă Slatina şi Caracal. Totodată, aproximativ 1.980 de olteni au fost externaţi, 1.042 fiind vindecați, puțin peste 640 care s-au externat la cerere și aproape 300 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit statisticilor DSP, sunt şi 10.568 de olteni care s-au testat pentru depistarea infecției cu Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți