23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Autoritățile din Olt au luat noi măsuri, în contextul COVID. Cursuri online în alte patru școli, jocuri de noroc suspendate

- Advertisement -

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a adoptat vineri trei hotărâri cu privire la suspendarea sau reluarea activităţilor didactice în unele unităţi şcolare din judeţ, introducerea de restricţii în vederea combaterii şi prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului şi actualizarea incidenţei cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile. Se trece la desfășurarea cursurilor în mediul online în patru școli din Potcoava, Rotunda, Studina și Grădinile, iar în alte patru unități de învățământ se trece din scenariul roșu în scenariul verde sau galben. Rata de incidență a cazurilor COVID-19 rămâne ridicată în municipiul Caracal și comuna Cezieni, motiv pentru care s-a luat decizia de suspendare a unor activităţi cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Prin Hotărârea 39 din anul 2020 s-a decis suspendarea activităţilor didactice organizate în modalitatea „faţă în faţăˮ în unele clase din unităţi de învăţământ din judeţul Olt, pe o perioadă de două săptămâni, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei și Cercetării.

Se trece la cursuri după scenariul 3 sau roșu la clasa I-a de la Şcoala Gimnazială Sinești – Potcoava, în perioada 5 – 18 octombrie; clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la Școala Gimnazială Rotunda, între 5 – 18 octombrie; clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la Școala Gimnazială Studina, în perioada 6 – 19 octombrie; clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Grădinile, în perioada 6 – 19 octombrie.

Totodată, s-a hotărât reluarea activităţilor didactice în modalitatea „faţă în faţăˮ – scenariul 1 (verde) sau scenariul 2 (galben) de funcţionare, pentru clasele din unităţile de învăţământ ce au funcţionat în scenariul 3 (roșu), respectiv: la clasa  XII F de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina; clasa pregătitoare step by step, clasa a II-a step by step, clasele I-a A, I-a B, a IV-a A, clasele a V-a A (o grupă), a VI-a A, a VII-a B, a VII-a C, a VIII-a B, a VIII-a C de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal; clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială Bobicești; toate clasele de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal.

Potrivit Hotărârii 40 din 2020, pentru localităţile care înregistrează o rată a incidenţei cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5 la mia de locuitori, respectiv municipiul Caracal (rata de incidenţă – 2,37) şi comuna Cezieni (rata de incidenţă – 4,94), s-a dispus suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia agenţiilor Companiei Naţionale Loteria Română SA şi a agenţiilor de pariuri sportive, cu respectarea următoarelor condiţii minime de funcţionare: pentru sediile secundare cu dimensiuni reduse se va asigura accesul unei singure persoane care va purta mască la intrare, îşi va dezinfecta mâinile şi nu va staţiona mai mult de zece minute în sediu; pentru sediile secundare cu dimensiuni mai mari şi cu număr mai mare de angajaţi se vor asigura patru metri pătrați şi se vor respecta măsurile menţionate anterioare; personalul agenţiilor va respecta măsurile de protecţie sanitară specifice locului de muncă (măşti, mănuşi, dezinfectarea mâinilor şi a suprafeţelor, etc.).

Pentru activitatea de videoloterie se menţine suspendarea activităţii. În cazul nerespectării măsurilor impuse se va reveni la suspendarea activităţii cu publicul a jocurilor de tip loto tradiţional.

Prin ultima hotărâre, cea cu numărul 41 din acest an, s-a stabilit ca Direcţia de Sănătate Publică Olt să informeze de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi joi, până la ora 14:00, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt cu privire la incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele două săptămâni, la nivelul judeţului şi a tuturor localităţilor oltene. În situaţia în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel judeţean ori a unei sau mai multor localităţi depăşeşte 1,5 la 1.000 de locuitori, CJSU Olt se va întruni în şedinţă extraordinară, în cel mult 48 de ore.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți