10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat căutat în Italia pentru viol și complicitate la bunuri sustrase, prins în orașul Corabia

- Advertisement -

Un bărbat de 34 de ani, originar din comuna Valea Mare, dar cu domiciliul stabil în orașul Corabia, urmărit internațional pentru comiterea infracțiunilor de viol și complicitate la bunuri sustrase, a fost prins sâmbătă de polițiștii Serviciului Investigații Criminale și cei din localitatea de la malului Dunării. Faptele au fost comise de oltean în anul 2011, care era condamnat la 5 ani și 6 luni de pușcărie, în Regiunea Calabria din Italia, acesta fiind găsit de oamenii legii în localitatea de domiciliu.

„La data de 10 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Italia, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din comuna Valea Mare, dar stabilit cu domiciliul în orașul Corabia, condamnat la pedeapsa cu închisoarea. Pentru punerea în executare a mandatului de arestare, poliţiştii olteni au beneficiat de date şi informaţii oferite de Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii de investigații criminale olteni l-au prezentat pe corăbian Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde a fost dispusă măsura reținerii sale pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, iar în cursul zilei de duminică urmează a fi prezentat Curții de Apel Craiova, în vederea luării măsurii arestului preventiv pentru a fi extrădat în Italiaa, unde își va ispăși pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare, pentru viol și complicitate la bunuri sustrase.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți