17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Cursuri online pentru elevii de gimnaziu și liceu de la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina

- Advertisement -

Elevii de gimnaziu, dar și liceenii, de la Colegiul Național „Ion Minulescu”, din municipiul Slatina, încep să facă cursurile doar în mediul online de luni, 12 octombrie. Decizia a fost luată de conducerea unității de învățământ, după ce o profesoară a fost confirmată cu infecția COVID-19.

La același colegiu slătinean, unde sunt puțin peste 1.800 de elevi și aproape o sută de cadre didactice, s-au mai făcut cursuri pe Internet, trecându-se la scenariul 3 sau roșu, după ce elevi de la două clase de liceu au fost testați pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

„Am avut clasele a IX-a A și a X-a B care erau în scenariul roșu, pentru că aici erau elevi testați pozitiv. De sâmbătă, 10 octombrie, o profesoară a fost testată pozitiv. Ea a avut ore vineri la trei clase, X C, X F și XII B. Obligatoriu cele trei clase au intrat în carantină, primele două parțial, pentru că erau împărțite pe grupe, iar XII B integral. Problema este că noi mai avem un profesor care este în carantină, pentru că soția este bolnavă de COVID-19, dar pe el nu l-au testat. Cu domnul profesor rezolvasem, cineva îi suplinea orele, iar el preda de acasă, online. Când a apărut și al doilea caz nu mai am pe cine să pun, atunci am decis să intrăm mai bine în carantină 14 zile. În scenariul roșu vor intra toate clasele de la gimnaziu și liceu, fără clasele din primar. Profesorii care au ore la primar vor face orele online, mă refer la religie, sport și engleză. Noi am încercat să nu ajungem în acest scenariu, însă nu avem ce să facem”, a declarat Christian Ionescu, directorul de la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina.

În aproximativ 20 de clase din șase unități școlare oltene activitatea se desfășoară după scenariul roșu, respectiv în online.

Școala nr. 2 Caracal – toată, în perioada 2 – 15 octombrie

Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Caracal – clasele XI A, XI B, XI D, XII D, I B (profesor confirmat), în perioada 2 – 15 octombrie

Liceul „Matei Basarab” Caracal – clasele XII E, III B (profesor confirmat), în perioada 4 – 17 octombrie

Școala Gimnazială Sinești, Potcoava – clasa I-a, în perioada 5 – 18 octombrie

Școala Gimnazială Rotunda – clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, în perioada 5 – 18 octombrie

Școala Gimnazială Studina – clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, în perioada 6 – 19 octombrie

Școala Grădinile – clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, în perioada 6 – 19 octombrie

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți