12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pompierii olteni, acțiuni preventive sub sloganul „Acasă în siguranță”

- Advertisement -

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt organizează, în aceste zile, o serie de acțiuni informativ-educative dedicate Zilei Informării Preventive și Zilei Internaționale a Reducerii Riscului la Dezastre, ambele marcate în data de 13 octombrie.

Ziua Informării Preventive este organizată de nouă ani, începând cu anul 2011, de fiecare dată când ziua de marți coincide cu data de 13, iar în cadrul evenimentelor desfășurate cu acest prilej sunt diseminate informații cu caracter preventiv către populație.

Desfăşurate de această dată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activităţile informativ-educative urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, spune Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. „În acest context, vor fi organizate acțiuni de informare în zone cu aflux de persoane, din municipiul Slatina. Acțiuni similare se vor desfășura în toate localitățile din județ, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care vor primi materiale de informare preventivă pentru diseminarea către cetățeni și afișarea la sediile instituțiilor locale”, a declarat reprezentantul ISU.

Sursa citată mai spune că în cadrul punctelor de informare vor fi diseminate materiale cu măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor în masă și materiale de informare preventivă privind utilizarea coșurilor de fum și a instalațiilor electrice și de gaze.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți