11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în municipiul Caracal

- Advertisement -

O ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a avut loc marți la sediul Prefecturii Olt, iar în urma acesteia s-a luat decizia ca de joi, 15 octombrie, să fie purtată masca de protecție în mod obligatoriu, de persoanele de peste 5 ani, în municipiul Caracal, unde rata de infectare, în ultimele 14 zile, este de 2,70 cazuri la mia de locuitori. Rata de incidență crescută rămâne și în comuna Cezieni, aici fiind de 4,33 cazuri la o mie de persoane, însă în ultimele două săptămâni s-a înregistrat o rată de infectare de peste 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori și în alte cinci localități oltene, respectiv comunele Milcov – 2,72, Perieți – 2,54, Bălteni – 1,90, Dobrețu – 1,68 și Brebeni – 1,53.

După măsurile dispuse la sfârșitul săptămânii trecute, prin hotărârea 42 a CJSU Olt de marți, a fost introdusă și obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise din municipiul Caracal, transmite Prefectura Olt. „Măsura a fost adoptată în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 având în vedere că incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în această localitate este în creştere, rata de incidenţă fiind de 2,70”, au declarat reprezentanții instituției Guvernului din teritoriu.

În celelalte localități, inclusiv cele cinci comune noi, s-au dispus măsuri precum suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel; suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția agențiilor Companiei Naționale „Loteria Românăˮ SA și a agențiilor de pariuri sportive, cu respectarea condițiilor minime de funcționare; suspendarea activităţii în spații închise pentru cinematografe și teatre.

„Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 15 octombrie şi se menţin până la data atingerii unei incidenţe cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5 la 1.000 de locuitori. Pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare a hranei se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, anunță Prefectura Olt.

S-au modificat și actualizat scenariile de funcționare la clase din șase unități școlare

Tot în ședința CJSU Olt de marți au fost modificate și actualizate scenariile de funcționare a șase unități de învățământ din județ. Astfel, s-a hotărât suspendarea activităților didactice organizate în modalitatea ,,față în fațăˮ în unele clase din unități de învățământ din județul Olt, pe o perioadă de două săptămâni, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei și Cercetării.

Acestea sunt clasele a V-a A, a VI-a A, a VI-a B, a X-a A și a XII-a D de la Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal, în perioada 7 – 20 octombrie; toate clasele ciclului gimnazial și liceal de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, în perioada 12 – 25 octombrie; clasa  a VII-a B de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, în perioada 1 – 14 octombrie; clasa a IV-a A de la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” Slatina, în perioada 10 – 23 octombrie; clasa pregătitoare B de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, în perioada 10 – 23 octombrie; clasa a VII-a A de la Școala Gimnazială Izbiceni, în perioada 1 – 14 octombrie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți