22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Șapte localități din Olt cu rată de incidență de peste 1,5 cazuri COVID-19 la o mie de locuitori

- Advertisement -

Dacă la sfârșitul săptămânii trecute în Olt erau doar două localități care depășiseră pragul de 1,5 cazuri la o mie de locuitori, respectiv municipiul Caracal și comuna Cezieni, la ora actuală numărul acestora este de șapte, iar o opta, respectiv Slatina, municipiul reședință a județului, se apropie de aceeași rată de incidență.

Datele oficiale puse la dispoziție marți de reprezentanții Prefecturii Olt arătau că cea mai mare rată de infectare este în comuna Cezieni, de 4,33, în ultimele 14 zile, perioada fiind 28 septembrie – 11 octombrie. Autoritățile județene au însă și o veste bună, aceea că în ultimele două săptămâni nu s-au înregistrat infecții cu virusul SARS-CoV-2 în peste 50 de localități oltene.

Având în vedere că în șapte localități rata de incidență este de peste 1,5 cazuri Coronavirus la mia de locuitori, o nouă analiză a situației privind infecțiile COVID-19 înregistrate în județ are loc marți în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, scopul fiind acela de a lua eventuale măsuri pentru a limita răspândirea bolii.

Rata de infectare cea mai mare în ultimele 14 zile este înregistrată în localitățile Cezieni – 4,33; Milcov – 2,72; Caracal – 2,70; Perieți – 2,54; Bălteni – 1,90; Dobrețu – 1,68 și Brebeni – 1,53. Cu pași repezi de o rată de incidență de aproape 1,5 cazuri Coronavirus la o mie de locuitori este și municipiul Slatina, la început de săptămână aceasta fiind de 1,35.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți