2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi tineri arestați preventiv în dosarul „Rotunda”

- Advertisement -

UPDATE: Tinerii care au continuat activitatea infracțională cu tutun, în dosarul „Rotunda”, deși erau cercetați penal sub control judiciar de săptămâna trecută, au fost arestați preventiv. Bărbații de 21 și 26 de ani, ambii din comuna Rotunda, au fost reținuți miercuri pentru 24 de ore de anchetatori, iar joi aceștia au fost prezentați în fața magistraților Judecătoriei Caracal, care au dispus împotriva lor măsura arestului pentru 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

Știrea inițială: Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au continuat activitățile desfășurate în dosarul penal privind afacerea ilegală cu tutun de la Rotunda, iar miercuri doi tineri din localitate au fost reținuți.

Trei mandate de aducere au fost puse în executare de oamenii legii în cauza în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de Codul Fiscal, persoanele fiind conduse la sediul Poliției, pentru audieri. Șapte descinderi s-au desfășurat la sediul și punctele de lucru ale unui operator de servicii poștale și de curierat din municipiul Slatina, iar în urma acestora a reieșit faptul că doi bărbați, împotriva cărora, la data de 6 octombrie, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, ar fi continuat activitatea infracțională pentru care erau cercetați.

De aceea, miercuri după-amiază, în urma audierilor și administrării probatoriului în cauză, cei doi bărbați, de 21 și 26 de ani, ambii din comuna Rotunda, au fost reținuți pentru 24 de ore. În cursul zilei de joi, polițiștii de investigare a criminalității economice îi vor prezenta pe tineri în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, cu propuneri legale.

Doar la descinderile de marți oamenii legii au găsit 30 de colete, în interiorul cărora erau 41 de kilograme de tutun mărunțit. Coletele urmau a fi expediate către diverse persoane fizice din țară.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kilogram tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal.

În aceeași cauză penală, pe 14 septembrie, au avut loc alte 19 percheziții domiciliare la persoane fizice din comuna Rotunda. „În fapt, mai multe persoane fizice din comuna Rotunda, județul Olt, sunt bănuite că ar fi cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat”, transmitea la vremea aceea IPJ Olt.

În urma lor, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, peste o tonă de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei, iar cele peste 1.000 de kilograme de tutun foi au fost confiscate. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei. 17 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru a fi audiate, iar săptămâna trecută în privința a nouă dintre aceștia procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus măsura preventivă a plasării sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Doi dintre ei sunt chiar tinerii de 21 și 26 de ani, din Rotunda, care miercuri au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți