15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă zece angajați ai spitalelor oltene, dar și doi polițiști, pozitivi la testul COVID-19

- Advertisement -

Direcția de Sănătate Publică Olt a anunțat miercuri că 38 dintre cele 50 de infecții COVID-19 raportate într-o singură zi, bilanțul total al acestora de la începutul pandemiei ajungând la 2.346, sunt cu transmitere comunitară. Diferența de 12 au fost la nivelul unor instituții publice, respectiv opt angajați de la Spitalul Municipal Caracal și doi de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind vorba despre asistente medicale, infirmiere și un salariat TESA, dar și doi polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Iar din totalul de 2.346 persoane din Olt infectate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, 136 dintre acestea sunt internate în spital, 22 fiind pe Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă Slatina şi Caracal.

Totodată, puțin peste 2.130 de olteni au fost externaţi, 1.065 fiind vindecați, aproximativ 700 care s-au externat la cerere și aproape 380 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu. Din cauza bolii au murit până acum și 87 de persoane din județ, toate acestea având și comorbidități.

Potrivit specialiștilor DSP, sunt şi 11.012 olteni care s-au testat pentru depistarea infecției cu Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți