14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt a înregistrat un nou record de infecții COVID. 77 în ultimele 24 de ore, dar și două decese

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat noi cazuri de Coronavirus în județ, iar de la începutul pandemiei am ajuns la un bilanț total de 2.423. Spre exemplu, joi au fost comunicate cu 77 mai multe infecții COVID-19 față de ziua anterioară, înregistrând astfel un nou record al cazurilor anunțate într-o singură zi. Însă, sunt și acum bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2, iar la retestare continuă să aibă același rezultat. Oltul a reapărut și pe lista deceselor, autoritățile centrale anunțând încă două decese din cauza virusului.

Datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică arătau joi că, distinct de cele 77 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților, internați în unitățile medicale oltene, și care erau deja pozitivi la infecția COVID-19, nouă persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, dintre cele 2.423 de persoane diagnosticate cu Coronavirus, 89 au pierdut lupta cu boala, de la începutul pandemiei. Majoritatea dintre acestea aveau și boli asociate, ca și cele două femei care au murit miercuri în Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt.

Prima dintre femei avea 67 de ani și este din mediul urban, iar în data de 6 octombrie s-a testat la cerere într-un centru medical privat, rezultatul pozitiv și confirmarea cu virusul SARS-CoV-2 fiind primite pe 8 octombrie.

Cinci zile mai târziu, pe 13 octombrie, a fost internată la Spitalul Caracal, iar ziua următoare, respectiv miercuri, 14 octombrie, a decedat. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt spun că femeia a murit în urma unui stop cardiorespirator, sepsis nespecificat și infecție COVID, ca și comorbidități având obezitate grad III, hipertensiune arterială și hipertiroidie.

Celălalt deces este al unei femei de 78 de ani, din comuna Vișina, care pe 27 septembrie ajungea la unitatea medicală caracaleană, în aceeași zi fiind și diagnosticată cu Coronavirus. Miercuri, 14 octombrie, inima acesteia a încetat să mai bată, cauza decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, pneumonie și infecția COVID, iar ca boli asociate hipertensiune arteriala grad III – formă cu risc vascular mare, regurgitare aortică moderată și regurgitare mitrală moderată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți