12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Unitățile școlare, dotate de Primăria Slatina cu tablete, laptopuri și table inteligente

- Advertisement -

A trecut o lună de la începerea noului an școlar 2020 – 2021 și, având în vedere contextul actual al pandemiei de Coronavirus, nu există săptămână în care să nu auzim că la o clasă dintr-o unitate de învățământ sau chiar în întreaga școală cursurile să se desfășoare după scenariul roșu, adică în mediul online, din cauza apariției de infecții COVID-19 în rândul elevilor, cadrelor didactice sau a personalului auxiliar. Așa se întâmplă și la Slatina, însă în multe unități de învățământ din municipiu orele se fac după scenariul galben sau hibrid, adică în schimburi – o săptămână sau două la școală și o săptămână sau două acasă. Acesta este și motivul pentru care Primăria a decis să se implice în două proiecte benefice mai ales pentru copiii care sunt nevoiți să învețe pe Internet.

Cum tabletele promise fiecărui elev de Ministerul Educației și Cercetării, pentru desfășurarea orelor în online, se lasă încă așteptate, Primăria Slatina este cea care a decis să implimenteze cele două proiecte care vizează achiziționarea de tablete, laptopuri și table inteligente foarte utile acum în perioada pandemiei pentru desfășurarea unui învățământ de calitate la nivelul unităților școlare din urbe.

Promisiunea a venit din partea lui Emil Moț, primarul municipiului Slatina, chiar la finalul primului său mandat de edil, în urma alegerilor locale din 27 septembrie reușind să-l obțină și pe cel de-al doilea.

Proiectele ar urma să se deruleze prin Programul Operațional Competitivitate. „Sperăm să obținem fonduri guvernamentale pe Programul Operațional Competitivitate, adică pe POC, prin care să dotăm toate școlile din Slatina cu tablete, table inteligente și laptopuri pentru cadrele didactice”, a declarat primarul Emil Moț.

Edilul a mai spus că și achizițiile de măști de protecție și dezinfectant vor continua, pentru ca elevii, dar și profesorii să fie cât mai protejați față de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Încă dinainte de începutul anului de învățământ, municipalitatea a decis printr-un proiect de hotărâre ca bugetul local să fie redistribuit pentru achiziționarea de kituri de protecție și dezinfectant pentru siguranța celor care frecventează unitățile școlare slătinene. Este vorba despre suma de 1,7 milioane de lei, însă Emil Moț a declarat aceste materiale sanitare vor mai fi achiziționate: „(…) Pe Programul Operațional Infrastructură Mare avem o axă să luăm măști și dezinfectant pentru unitățile de învățământ din Slatina”.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți