19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina accesează fonduri europene pentru dotarea școlilor cu dispozitive anti-COVID și echipamente IT

- Advertisement -

Consilierii locali din Slatina au aprobat joi proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului și indicatorii tehnico-economici pentru investiția „Achiziția de dispozitive medicale – PREVENȚIE SARS-CoV-2 pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Slatina”. Este vorba despre un proiect pe fonduri europene nerambursabile, a cărui valoare se ridică 27.836.824,57 de lei, inclusiv TVA, din care se vor cumpăra dispozitive anti-COVID pentru unitățile școlare slătinene. Un alt proiect, în cuantum de aproximativ 17 milioane de lei, va implementat tot cu bani europeni, fiind vorba de dotarea unităților de învățământ cu sisteme IT, printre care tablete, laptopuri și table interactive.  

Primăria Slatina intenționează accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru proiectul privind achiziția de dispozitive medicale necesare limitării răspândirii infecției COVID-19 atât de necesare unitățilo de învățământ preuniversitar de stat din oraș, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de Coronavirus.

Proiectul presupune achiziționarea echipamentelor de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, de tip dezinfectanți, de tip combinezoane și alte echipamente de acest tip – substanțe dezinfectante, mănuși de unică folosință, recipiente de dozare cu senzori, mașini de spălat și aspirat pardoseli curățare suprafețe, sistem pentru detectarea temperaturii, aparat purificare aer, tablete clorigene, coșuri cu pedală, lampă de sterilizare cu ultra violete, stație ozonificare, dulap pentru dezinfectat cărți etc..

Municipalitatea își propune, astfel, dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ preuniversitar de stat slătinene în vederea obținerii unei capacități adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu COVID în sistemul public de educație preuniversitară.

Numărul de persoane influențate pozitiv sau negativ de fiecare factor de risc sau forma de impact, identificați în cadrul proiectului POIM, este de 16.598, 15.308 fiind elevi și 1.290 cadre didactice, personal nedidactic și auxiliar.

Un alt proiect de hotărâre aprobat joi de consilierii locali slătineni este „E-EDUCAȚIE în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiu” și a cheltuielilor legate de proiect. Municipalitatea va depune pentru finanțare acest proiect, pentru a accesa fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, valoarea sa fiind de 16.898.430,91 de lei, inclusiv TVA. Totodată, aleșii locali au aprobat și cofinanțare proiectului, în cuantum de 287.273,33 de lei, constând în contribuția proprie a Unității Administrativ-Teritoriale Municipiul Slatina la cheltuielile eligibile ale proiectului, respectiv 2% din valoarea eligibilă a acestuia. Prin proiect, autoritățile doresc achiziționarea a 12.005 echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar, 699 laptopuri, 397 sisteme desktop și monitor, 106 sisteme All-In-One, 177 camere web, 211 camere web videoconferință, 207 proiectoare, 102 ecrane proiecție pe trepied,138 ecrane proiecție pe perete, 222 table interactice și 109 routere wireless.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți