8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se extinde focarul de Coronavirus de la azilul de bătrâni din Slatina. 29 de rezidenți, pozitivi

- Advertisement -

Rând pe rând sunt primite rezultatele testelor pentru depistarea infecției COVID-19 care au fost efectuate în rândul rezidenților de la căminul de bătrâni din municipiul Slatina, unde joi au avut teste pozitive la virus 27 de angajați. În urma rezultatelor, focarul de Coronavirus se extinde, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt vineri fiind pozitivați cu virusul SARS-CoV-2 și 29 de beneficiari. Astfel, la Complexul de Servicii Persoane Adulte din Slatina numărul cazurilor COVID a ajuns la 56 dintr-un total de 270 de persoane care se află aici, 138 fiind salariați și 132 asistați social, dintre care zece sunt acum la module speciale.

În afară de cazurile de Coronavirus din azilul de bătrâni de la Slatina, din cele 74 de infecții noi raportate de autoritățile centrale vineri, au mai fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 și angajați de la Spitalul Județean de Urgență Slatina – doi, Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt – unu, Inspectoratul de Poliție Județean Olt – patru, CEC Bank – unu și doi elevi de la unități de învățământ diferite. Diferența de 35 de îmbolnăviri comunicate vineri sunt cu transmitere comunitară, anunță autoritățile sanitare oltene.

Din totalul de 2.497 persoane din Olt confirmate de la începutul pandemiei de COVID-19, continuăm să avem 133 de pacienți care sunt încă internate în spitalele din județ, 21 dintre acestea fiind în Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt și aproximativ 2.300 de olteni care s-au vindecat, au fost externați la cerere sau au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu. Din nefericire, boala a făcut și 89 de victime de la începutul pandemiei, majoritatea dintre acestea având și comorbidități.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 11.362 de persoane care s-au testat pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți