14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acțiunile forțelor de ordine pentru limitarea răspândirii COVID, intensificate la Slatina

- Advertisement -

Numărul tot mai mare de cazuri COVID-19 înregistrate în județul Olt, dar și pentru a preveni și combate infectarea cu virusul SARS-CoV-2, a determinat autoritățile să intensifice acțiunile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Spre exemplu, sâmbătă dimineață, s-a acționat mai ales la nivelul municipiului Slatina.

„În această dimineață (sâmbătă n.r.), polițiștii din municipiul Slatina au acționat în special în piețele din localitate și au verificat mijloacele de transport în comun, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Nu s-a urmărit sancționarea contravențională a cetățenilor, însă cei care nu conștientizează necesitatea respectării legislației în vigoare pentru sănătatea proprie și a celor din jur vor fi amendați conform Legii 55/2020”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Însă, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Prefecturii Olt, polițiștii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au desfăşurat în județ, în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

La activităţile de verificare desfășurate vineri au participat peste 150 de forţe de ordine, fiind verificate 126 de societăți comerciale, precum şi 72 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 400 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 6.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu,  precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri”, au transmis autoritățile.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți