22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Record de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în Olt. 89 într-o singură zi și un nou deces

- Advertisement -

Oltul a ajuns la 2.586 de infecții COVID-19, de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale raportate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. Numai în ultima zi au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 89 de persoane din județ, anunță autoritățile centrale, astfel fiind înregistrat și un nou record. Dintre cele 89 de cazuri, nu mai puțin de 54 sunt la nivelul căminului de bătrâni din municipiul Slatina. Județul Olt apare și pe lista deceselor.

Focarul de la azilul din Slatina, extins

Cele 54 de cazuri de Coronavirus comunicate la nivelul Complexului de Servicii Persoane Adulte Slatina sunt în rândul rezidenților, astfel numărul total al beneficiarilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 83, ceilalți 29 fiind raportați vineri.

Dar focarul COVID-19 de la azilul de bătrâni este mult mai extins, având în vedere că joi s-a anunțat și infectarea cu virusul a nu mai puțin de 27 de angajați de aici. Așadar, numărul total al infectaților cu Coronavirus de la Complexul de Servicii Persoane Adulte Slatina este de 110.

La nivelul instituției au fost luate toate măsurile pentru a limita răpândirea infecției cu virusul, spune directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. „Am dezinfectat toate spațiile, i-am separat, am stabilit circuitele, echipamentele de protecție, medicația conform recomandărilor făcută de medicul infecționist, momentan nu au simptomatologie. Cel mai vârstnic are 94 de ani. Personalul are stabilit două circuite, o parte lucrează cu cei negativi, cei care lucrează cu pozitivii sunt cazați într-un alt corp de clădire și ei sunt pozitivi. Aparținătorii au fost anunțați și au înțeles situația, programul de vizită este suspendat de la izbucnirea pandemiei”, a spus Rădița Piroșca.

Trei olteni retestați pozitiv

Oltul continuă să aibă și bolnavi care sunt internați în unitățile medicale din județ, unde sunt tratate persoanele diagnosticate cu infecția COVID-19, ce ies pozitiv la retestare. Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cele 89 cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, trei persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv. 

Iar printre cei 89 de olteni pozitivați în ultima zi, pe lângă asistații social de la Complexul de Servicii Persoane Adulte Slatina, se mai numără trei salariați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, un polițist, doi angajați ai Spitalului Orășenesc Balș, un elev dintr-o unitate de învățământ din mediul urban și mai este un alt caz la Centrul de Reabilitare Cezieni al DGASPC Olt. Din totalul de 2.586 de persoane din Olt confirmate de la începutul pandemiei de COVID-19, continuăm să avem 113 pacienți care sunt încă internate în spitalele din județ, 22 dintre acestea fiind în Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt și puțin peste 2.400 de olteni care s-au vindecat, au fost externați la cerere sau au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 11.453 de persoane care s-au testat pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Fostul secretar al Primăriei Bucinișu, mort din cauza Coronavirusului

Sâmbătă a fost raportat de autoritățile centrale și cel de-al 90-lea deces înregistrat în județul Olt, de la începutul pandemiei de Coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, din comuna Bucinișu, fost secretar al Primăriei din localitate.

Olteanul a fost internat la Spitalul Municipal Caracal pe 3 octombrie, în aceeași zi fiindu-i recoltată și proba pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Rezultatul pozitiv a fost primit pe 6 octombrie, iar după zece zile, respectiv vineri, 16 octombrie, inima sa a încetat să mai bată. Potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, cauza decesului a fost stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, ca și boală asociată având hipertensiune arterială.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți