20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Focar COVID-19 și la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Cezieni

- Advertisement -

Se extinde focarul de Coronavirus de la Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice Slatina din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, însă focar de COVID-19 este și la un alt centru din subordinea instituției, respectiv Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Cezieni.

Dacă la azilul de bătrâni din municipiul Slatina numărul total al cazurilor a crescut la 120, în ultimele 24 de ore fiind raportate aici alte zece infecții cu virusul SARS-CoV-2, nouă fiind în rândul rezidenților și unul în cel al angajaților. Având în vedere noile date, la Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice au fost confirmați până acum cu Coronavirus 92 de asistați sociali și 28 de salariați.

În focarul COVID-19 de la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Cezieni sunt în total 62 de cazuri, infectați fiind atât beneficiari, cât și angajați, însă cei mai mulți bolnavi sunt rezidenți, și anume aproximativ 60%.

De la începutul pandemiei de Coronavirus, bilanțul total al cazurilor a ajuns la 2.687 în județ, doar duminică fiind raportate cu 101 mai multe infecții cu virusul SARS-CoV-2 față de ziua anterioară. Totodată, până acum, și 90 de persoane, care au fost diagnosticate cu COVID-19, au încetat din viață, majoritatea având și boli asociate.

Totodată, la nivelul județului Olt rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este, potrivit datelor oficiale comunicate duminică de Grupul de Comunicare Strategică, este de 1,3 la 1.000 de persoane, situându-ne deocamdată în zona verde.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți