12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prins la pescuit comercial cu setca pe râul Olt, la Băbiciu

- Advertisement -

Un tânăr de 21 de ani este cercetat penal de jandarmi după ce, în weekend, a fost prins la pescuit comercial cu plase tip setcă în lungime de 160 de metri, pe râul Olt, în dreptul comunei Băbiciu.

Tânărul, împreună cu uneltele de pescuit, s-au predat organele de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor, pe numele pescarului fiind întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptei pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, prevăzută și pedepsită de Ordonanţa de Urgenţă 23 din anul 2008, privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, în acest sfârşit de săptămână, jandarmii olteni au mai aplicat nouă sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4.100 de lei, pentru alte aba pentru neprezentarea permisului, licenței sau autorizației de pescuit.

Oamenii legii reamintesc cetățenilor că pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani, iar neprezentarea permisului de pescuit, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate, se sancţionează cu amendă de la 300 de lei la 600 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți