10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

44 de infecții noi COVID-19 și un nou deces în județul Olt, raportate într-o zi

- Advertisement -

O altă creștere a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost raportată marți de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Datele oficiale ale autorităților centrale au arătat că în Olt, față de ziua anterioară, au fost cu 44 mai multe îmbolnăviri COVID-19. Bilanțul total ajunge astfel la 2.813 de cazuri, înregistrate de la începutul pandemiei de Coronavirus. De asemenea, sunt și acum olteni internați în spital cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, iar județul apare și marți pe lista deceselor.

Statisticile Grupului de Comunicare Strategică a anunțat că distinct de cele 44 de cazuri COVID-19 nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost șase persoane reconfirmate pozitiv la boală.

Din păcate, dintre cele 2.813 de persoane depistate cu virusul SARS-CoV-2, în județul Olt s-au înregistrat, de la începutul pandemiei, și 92 de decese în rândul acestora. Însă, pe lângă infecția cu noul Coronavirus, majoritatea aveau și comorbidități. Ultimul oltean, diagnosticat cu infecția COVID-19 a pierdut lupta cu boala la începutul acestei săptămâni. Este un bărbat de 82 de ani, din comuna Vișina, care a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe data de 7 octombrie, ziua următoare fiind confirmat cu virusul SARS-CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmit ca și cauză a decesului stopul cardiorespirator, bronhopneumonie, insuficiență respirator și infecția COVID-19, boli asociate pe care le avea fiind demență și malnutriție proteină calorică.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți