13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Candidații PNL la Senat și Camera Deputaților și-au depus dosarele de candidatură la BEJ Olt

- Advertisement -

Liberalii olteni care la alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează pentru a obține un loc de senator sau deputat în Parlamentul României și-au depus miercuri, la prânz, dosarele de candidatură la Biroul Electoral Județean, care funcționează în sediul Prefecturii Olt. Echipa a fost condusă de Liviu Voiculescu, președintele Partidului Național Liberal Olt, care deschide lista pentru Senat, dar și de Gigel Știrbu, deputat liberal de Olt și cel care deschide lista pentru a ocupa din nou un loc în Camera Deputaților.

Liderul liberalilor din județ a declarat că echipa parlamentarilor PNL se va implica în dezvoltarea României, mai ales prin  susținerea investițiilor în infrastructură.  

„(…) Filiala Olt a Partidului Național Liberal a depus listele cu candidații la Senat și Camera Deputaților. Echipa parlamentarilor olteni ai PNL va pune umărul la implementarea modelului liberal în dezvoltarea României, prin susținerea investițiilor în infrastructură, prin reformarea instituțiilor neperformante, prin atragerea de fonduri europene pentru toate comunitățile din Olt. De aceea, toți primarii din Olt vor găsi la noi, la parlamentarii liberali, ușa deschisă pentru acele proiecte serioase, proiecte care au drept obiectiv creșterea nivelului de trai. Vedem o implicare deosebită a Guvernului PNL pentru zona Oltenia, și amintesc aici Drumul Expres și este lesne de observat modul în care se desfășoară lucrările în prezent, amintesc aici un proiect extrem de important al PNL și al Guvernului României, acela de a aducere a gazului românesc în toate localitățile din Olt. Noi, parlamentarii PNL, vom fi un real sprijin pentru olteni și pentru dezvoltarea județului nostru”, a declarat Liviu Voiculescu.

Dacă acum patru ani, PNL obținea la Olt un mandat de senator și două de deputat, în 2020 obiectivul politic al formațiunii este de avea în Parlament un senator și trei deputați.

„Obiectivul nostru politic este obținerea unui mandat de senator și trei mandate de deputat la alegerile din 6 decembrie, în județul Olt. Dacă tot vorbim de Olt este lesne de observat că din 2016 până în prezent scorul nostru politic a crescut de la fiecare rundă de alegeri, de aceea noi suntem optimiști și acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat, un post de senator și trei de deputat. Ordinea pe liste a fost votată de Biroul Politic Județean și de Colegiul Director Județean, din care fac parte toți președinții organizațiilor PNL din județul Olt. Evaluarea s-a făcut pe baza CV-urilor și a fost unanimitate atât pe lista de la Senat, cât și pe lista de la Camera Deputaților, mai mult decât atât în ședința Biroului Politic Național, de duminică seară, aceste două liste au fost validate în unanimitate de conducerea națională. Pe aceste liste găsim oameni profesioniști, oameni serioși, juriști, profesori, ofițeri de poliție de carieră în rezervă, așa că avem ce să oferim oltenilor pentru votul din 6 decembrie și îi rugăm pe această cale să aibă încredere în PNL Olt și noi vom continua să facem ceea ce am făcut în ultimii ani, să venim cu proiecte serioase, să ne opunem acelor proiecte pe care Partidul Social Democrat încearcă să le inițieze și care noi considerăm că nu sunt în folosul oltenilor”, a mai spus președintele PNL Olt.

Și deputatul de Olt Gigel Știrbu, care deschide lista candidaților PNL Olt, spune că obiectivul de la aceste alegeri parlamentare este unul mai îndrăzneț față de cum a fost în 2016. „Mi se pare corect și firesc să avem un obiectiv mult mai îndrăzneț. Partidul Național Liberal în acest moment este principalul partid al României, este partidul de guvernământ și este firesc ca și obiectivele să concorde cu dorința partidului la nivel național”, a declarat parlamentarul oltean.

În contextul actual al pandemiei de COVID-19, campania electorală a liberalilor olteni se va desfășura cu respectarea tuturor normelor sanitare, declară Liviu Voiculescu: „Oltul din statistici este într-un scenariu bun, nu suntem cu o rată de incidență foarte mare, suntem sub 1,5, de asemenea la Slatina rata este în scădere, suntem undeva în jur la 2, așa că față de alte zone ale țării suntem relativ bine. Evident campania electorală o vom face păstrând și respectând toate normele de siguranță sanitară pe care legea ni le impune”.

Cine sunt candidații PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie

Senat

1. Liviu Dumitru Voiculescu – jurist, președinte PNL Olt

2. Gheorghe Alin Sorin Ciucu – profesor, președinte PNL Corabia

3. Ion Voicu – jurist, președinte Organizației Persoanelor de Vârsta a treia

4. Miruna Elisabeta Vulcănescu – economist, președinte PNL Piatra Olt

5. Adrian Mulțescu – inginer, președinte PNL Rusănești

Camera Deputaților

1. Gigel Sorinel Știrbu – teolog, deputat și vicepreședinte PNL pentru Regiunea SV Oltenia

2. Ana Maria Ciaușu – inginer, secretar general PNL Olt

3. Gabriel Ionuț Stanciu – inginer, director general adjunct Agenția Națională a Locuințelor

4. Alexandru Mihai Cacoveanu – inginer, comisar general adjunct Garda Națională de Mediu

5. Marian Viorel Anghel – profesor, membru al Biroului Politic Local al PNL Balș

6. Paulică Munteanu – primar al comunei Iancu Jianu, președinte PNL Iancu Jianu

7. Marian Viorel Tudorică – inginer, primar al orașului Drăgănești Olt, președinte PNL Drăgănești Olt

8. Cristian Constantin Pavel – inginer, președinte PNL Caracal

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți