14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

71 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, raportate într-o singură zi

- Advertisement -

Județul Olt are peste 2.900 de persoane cu virusul SARS-CoV-2, diagnosticate de la începutul pandemiei, mai precis 2.929 potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică raportate joi. Doar în 24 de ore au fost confirmați cu infecția COVID-19 nu mai puțin de 71 de olteni. Autoritățile centrale au anunțat din nou persoane cu test pozitiv la noul Coronavirus, la retestare.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cele 71 de cazuri nou confirmate, în ultima zi, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, 21 de persoane din Olt au fost reconfirmate pozitiv la COVID-19. 

Din păcate, dintre cele 2.929 de infecții cu SARS-CoV-2, județul Olt înregistrează și 94 de decese ale unor persoane confirmate cu virusul, însă majoritatea dintre acestea aveau și alte probleme medicale grave.

Deși nu a fost comunicat oficial, în ultimele 24 de ore am avut totuși încă un oltean care a murit din cauza Coronavirusul, iar decesul său va fi raportat, cel mai probabil, vineri. Este vorba despre pictorul caracalean Dan Virgiliu Dimulescu, a cărui inimă a încetat să mai bată la vârsta de 69 de ani. Acesta a fost internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, în data de 19 octombrie, fiind confirmat cu virusul SARS-CoV-2, iar în dimineața zilei de joi, 22 octombrie a murit, cauza fiind un stop cardiorespirator și infecțai COVID, spun surse medicale. Bărbatul avea și comorbidități precum diabet de tip II, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și hipertensiune arterială.

Situația la zi privind îmbolnăvirile cu Coronavirus în județ

2.929 cazuri confirmate, de la începutul pandemiei
71 de cazuri noi raportate într-o zi – șase în unități de învățământ, cinci la Centrul Medico – Social Corabia, doi angajați la Complexul de Servicii Persoane Adulte Slatina, unde au mai fost pozitivați până acum 27 de salariați și 92 de rezidenți, patru angajați la Spitalul Orășenesc Balș, doi salariați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, restul fiind cu transmitere comunitară
1.113 persoane vindecate
151 persoane internate în spital
23 persoane aflați pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal
12.109 persoane testate pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți