10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Continuă lucrările de reabilitare a bulevardului Sfântul Constantin Brâncoveanu din Slatina

- Advertisement -

Deși cei mai afectați sunt conducătorii auto, care au nervii întinși la maximum când trec prin zonă, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare aceștia vor avea parte de condiții mai bune pentru a tranzita sectorul de drum de la intrarea în municipiul Slatina dinspre Craiova, după podul rutier de peste râul Olt. Odată cu finalizarea asfaltării sensului de mers de lângă Stadionul „1 Mai”, muncitorii lucrează acum intens pe cealaltă parte a bulevardului Sfântul Constantin Brâncoveanu.

În afară de reabilitarea și asfaltarea drumului, lucrătorii încep în acest timp și modernizarea trotuarelor, care, dacă vremea o va permite, urmează a fi refăcute până la sfârșitul acestui an.

„Ceea ce este deja asfaltat este deja la nivelul de două straturi din trei, deci s-au pus primele două straturi, urmând ca în primăvara anului următor să să pună stratul de mistură asfaltică stabilizată, destinată în principal pentru trafic greu. Acum, lucrăm pe sensul către râul Olt, deja se află la nivel de săpătură, iar până cel târziu data de 1 decembrie vom încerca să punem și aici cele două straturi de asfalt. Se va lucra și la trotuare, până acum nu s-a putut face acest lucru deoarece au avut loc săpături pentru canalizația de protecție a celorlalte utilități prin cablu, însă se va interveni în aceste săptămâni pentru a se face din partea de trotuare, pentru ca până pe 1 decembrie să se reușească finalizarea unui procentaj mare și din acestea”, a declarat Daniel Murguleț, reprezentant al Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public a Primăriei Slatina, pentru Știrile Olt TV.

Modificări au fost făcute și în trafic, acestea fiind marcate cu indicatoare rutiere, șoferii fiind rugați să circule în zona de la intrarea în Slatina dinspre Craiova cu atenție.

Modernizarea bulevardului Sfântul Constantin Brâncoveanu face parte dintr-un proiect amplu în domeniul infrastructurii rutiere, care prevede descongestionarea traficului greu. În afară de acest tronson de drum, proiectul mai include reabilitarea străzii Pitești, care și aceasta este în plin proces de modernizare, în prezent lucrându-se pe sensul de mers de la ieșirea din Slatina spre Pitești, dar și Varianta Oituz, unde Emil Moț, primarul urbei, a spus că se va intra cu reparațiile în primăvara anului viitor.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți