11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autoritățile din județ, noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

- Advertisement -

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele zile și pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, autoritățile din județul Olt au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Peste 200 de agenți economici și mijloace de transport au fost controlate doar într-o zi, iar aproximativ 300 de persoane au fost legitimate. Însă, neregulile nu au întârziat să apară, peste 30 de olteni fiind amendați pentru nepurtarea măștii.   

Sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au desfășurat în sistem integrat, în ultimele 24 de ore, verificări în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La controalele de vineri au participat peste 180 de forţe de ordine, fiind verificate 161 de societăți comerciale, precum şi 49 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție.

Autoritățile recomandă din nou cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți