18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Craiovean amendat de polițiștii din Olt pentru transportul ilegal a peste 3 tone de deșeuri feroase

- Advertisement -

Un bărbat de 37 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, a fost amendat de polițiștii olteni care au constatat că acesta transporta ilegal peste 3 tone de deșeuri nepericuloase cu o autoutilitară care a fost oprită în trafic pe Drumul Național 65 – European 574, în comuna Valea Mare.

Infracțiunea a fost constatată sâmbătă de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Perieți, care au acţionat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 37 de ani, din Craiova, transporta cu autoutilitara oprită pe DN 65 – E 574, la Valea Mare, deșeuri nepericuloase, respectiv 2.300 de kilograme de aluminiu, 880 de kilograme  de cupru și 300 de kilograme de alamă, fără a deține documentele de proveniență cerute de legislația în vigoare”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Conducătorul auto a fost amendat de polițiști cu 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Hotărârii de Guvern 1.061 din 2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Totodată, deșeurile au fost predate în custodie unei societăți specializată în colectarea deșeurilor, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili starea de fapt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți