2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Botez cu aproape 60 de persoane, oprit de polițiștii olteni la Dăneasa

- Advertisement -

Oltenii continuă să nu respecte măsurile impuse de starea de alertă, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus, zeci dintre ei fiind amendați în ultima zi pentru nepurtarea măștii de protecție. Însă, există și persoane care organizează evenimente private, deși acestea sunt interzise în această perioadă. La Dăneasa un botez unde ar fi participat aproximativ 60 de invitați a fost întrerupt de polițiști, organizatorul fiind amendat cu 500 de lei.

Un vecin a sesizat organizarea evenimentului privat la Poliție.

„Un bărbat din comuna Dăneasa a sesizat faptul că, la locuința unui vecin, are loc un botez cu circa 60 persoane. Polițiștii ajunși la fața locului au găsit aproximativ 30 persoane și l-au amendat pe proprietar cu suma de 500 lei la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar invitații au plecat acasă, petrecerea fiind oprită”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Zeci de amenzi pentru nerespectarea Legii 55 din 2020

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au intensificat în ultimele 24 de ore activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55/2020.

S-au controlat zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi mijloacele de transport în comun, peste 190 de forțe de ordine participând la acțiunile de vineri. 165 de societăți comerciale, precum şi 161 de mijloace de transport persoane, au fost verificate, iar aproximativ 320 de persoane au fost legitimate.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 75 pentru nepurtarea măștii de protecție, cinci de natură economică în contextul COVID și cea pentru organizarea botezului de la Dăneasa, în spațiu privat, valoarea totală a amenzilor fiind de 34.600 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți