19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Centurile ocolitoare Balș și Slatina, componente ale Drumului Expres, gata până în decembrie 2021

- Advertisement -

Declarația aparține lui Lucian Nicolae Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în timpul unei intervenții telefonice avută duminică la postul de televiziune Digi 24. Reprezentantul Guvernului a enumerat mai multe proiecte de infrastructură rutieră care urmează a fi inaugurate până la sfârșitul acestui an sau pe parcursul anului 2021, porțiuni ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, respectiv centurile ocolitoare Balș și Slatina, fiind printer acestea.

Așadar, vești bune pentru șoferi care, potrivit celor spuse de Bode, ar putea circula pe cele două variante ocolitoare până la la sfârșitului anului viitor.

„(…) Drumul Expres Craiova – Pitești, cu tronsonul 2, cu cele două variante ocolitoare, de la Balș și de la Slatina, 41 de km, în acest moment au un progres fizic de peste 55 la sută. Și aici vorbim despre un constructor român, la fel ca și la Râșnov-Cristian, și la varianta ocolitoare Bacău este același constructor, care a reușit să depășească progresul fizic din contract și va termina această lucrare, cu cele două centuri ocolitoare, Balș și Slatina, înainte de termenul stabilit în contract, și anume decembrie 2021”, a declarat ministrul Transporturilor la Digi 24.

Faptul că lucrările la Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești se desfășoară într-un ritm alert este vizibil și într-o filmare recentă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, săptămâna trecută fiind turnate primele straturi de asfalt pe centura ocolitoare a orașului Balș.

Două tronsoane ale șoselei de mare viteză, respectiv II și III, tranzitează județul Olt. Tronsonul II, Loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul III care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți