O asistentă de la Spitalul Orășenesc Balș, diagnosticată cu COVID-19, a murit

O asistentă medicală de la Spitalul Orășenesc Balș, care a fost confirmată zilele trecute cu virusul SARS-CoV-2, a încetat din viață, fiind internată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt.

Femeia, în vârstă de 47 de ani, originară din orașul Balș, era pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Caracal, unde a fost transferată pe data de 23 octombrie, inițial aceasta fiind internată la Spitalul Balș și pozitivată cu noul Coronavirus.

Potrivit unor surse medicale, decesul asistentei a survenit în dimineața zilei de 26 octombrie, în urma unui stop cardiorespirator, ca și boli asociate aceasta având hipertensiune arterială insuficiență respiratorie acută și alte pneumonii virale.

Este posibil ca asistenta să se fi infectat pe secția unde lucra, aceasta îngrijind bolnavii infectați cu COVID-19. „Din păcate, este adevărat că asistenta de la noi a murit, avea 47 de ani. Mai avea hipertensiune și obezitate, lucra pe Secția de Boli Interne, unde s-a ocupat de pacienți COVID, bănuim că infectarea s-a făcut pe secție. De joi, a început să desatureze, iar vineri s-a făcut transferul la Caracal, în urma insistențelor pentru un Computer Tomograf, pentru că a evoluat imaginea radiologică. Noi nu avem CT, avem doar Radiologie, s-a observat o modificare, s-a insistat pentru CT la Caracal, a fost trimisă pentru CT și am reușit să obținem să și rămână acolo. Este cumplit…”, a declarat Carmen Grigoriu, managerul spitalului bălșean.

Pozitiv a fost confirmată și familia femeii, evoluția fiind una favorabilă, urmând a fi externată și să rămână în izolare la domiciliu.

În stare gravă este și o infirmieră de la Spitalul Balș, acum primind tratament de specialitate pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Slatina: „Mai avem o infirmieră în stare gravă, care a fost transferată la Slatina, de această data. Este pe Terapie Intensivă, la Slatina. Ea are puțin peste 50 de ani. În acest moment, încercăm să transferăm toți pacienții către alte spitale din județ, pentru a putea face dezinfecție completă pe Secția de Medicină Internă, nu îi mai ținem aici, asigurăm doar urgențele”, a mai spus managerul Spitalului Orășenesc Balș.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<