15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Jurământul de învestire în funcție, depus și de Cătălin Rotea, noul primar din Balș

- Advertisement -

Cătălin Ștefan Rotea, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Slatina, este noul primar al orașului Balș, iar marți sala de ședințe a Primăriei localității de pe malul râului Olteț, acesta a depus jurământul de învestire în funcție. La eveniment au fost prezenți prefectul de Olt Florin Homorean, dar și Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

În cadrul ședinței festive, în afară de depunerea jurământului de noul edil al Balșului, Cătălin Rotea, candidatul Partidului Social Democrat, jurământul de învestire în funcții a fost depus și de noii consiglieri locali ai Consiliului Local Balș, unde social democrații au majoritate.

„(…) Este o zi cu dublă semnificație pentru mine, pe de o parte depunerea jurământului ca primar al orașului Balș, pe de altă parte acum doi ani aveam cununia religioasă și nunta, deci și ziua de 27 de octombrie îmi poartă noroc. Atunci când mi-am anunțat candidature pentru Primăria orașului Balș, proiectul meu politic s-a bazat pe un singur concept: schimbarea. Schimbarea suntem noi. Schimbarea începe astăzi. Un primar nou, cu un Consiliu Local nou, cu o administrație locală nouă. Este ceea ce mi-am dorit, este ceea ce v-ați dorit, dar mai ales este cee ace și-au droit bălșenii, printr-un vot covârșitor care generează o legimitate majoră acestei administrații publice locale. (…) Bălșenii trebuie să știe că viitorul lor începe să fie construit astăzi și în următorii patru ani vor exista doi actori principali, cetățenii și administrația publică locală, iar nevoile și dorințele cetățenilor se vor suprapune agenda acestei administrații, pentru că în patru ani, din această vreme, trebuie ca Balșul să fi depășit faza de oraș subdezvoltat și prăfuit și să fie un oraș modern, un oraș cu servicii publice de calitate, un oraș cu mediu sigur și curat, un oraș cu servicii de sănătate la nivel european, un oraș în care să ne creștem copiii, proprii copii, și liniște și cu bucurie sufletească (…)”, a declarat noul primar al orașului de pe malul Oltețului.

Noii consilieri locali din Balș sunt: Marian Ovidiu Bădănoiu, Mirela Bîră, Felicia Adelina Ciocîrlan Șerban, Ramona Ileana Costache, Mirela Matei, Ion Osiac, Marin Turcitu – PSD, Mihaela Cosmina Cojocaru, Marin Hristea, Ion Cristian Pătru, Liviu Cristian Radu – Partidul Național Liberal, Maria Bratu, Mirela Costache, Petre Silviu Pendiuc – Pro România, Vanina Elena Badea și Mariana Gheorghe – Partidul Mișcarea Populară.

Referitor la cine va ocupa fotoliul de viceprimar, edilui Cătălin Rotea a spus: „Noi ne-am făcut o orientare, împreună cu colegii noștri de la Pro România, dar vreau ca acest lucru să se-ntâmple în ședința de consiliu local. Va fi din cadrul Pro România noul viceprimar, pentru că așa este normal, dar prefer să văd lucrurile împlinite și de-abia după aceea dumneavoastră să-l felicitați pe noul viceprimar”.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți