2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

O sută de infectări cu virusul SARS-CoV-2 și patru decese în Olt, raportate în ultima zi

- Advertisement -

Alți patru olteni, care erau diagnosticați cu noul Coronavirus, s-au stins din viață în ultimele zile, acestea fiind raportate de Grupul de Comunicare Strategică marți. În total, bilanțul deceselor a ajuns la 102. Totodată, în 24 de ore au fost comunicate și alte o sută de infecții cu virusul SARS-CoV-2.

Unul dintre decesele anunțate este asistenta medicală de 47 de ani, din orașul Balș, care își desfășura activitatea la Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș. Debutul bolii a fost pe 13 octombrie, pe 16 octombrie fiind internată la Spitalul Balș, în aceeași zi fiind și confirmată cu infecția COVID-19. În data de 23 octombrie a fost transferată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medical suport COVID din județul Olt. Moartea cadrului medical, care era internat pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă Caracal, a survenit luni, 26 octombrie, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, spun specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, ca și comorbidități aceasta având hipertensiune arterială grad II și obezitate grad II.  

Decesul o sută este al unui bărbat de 54 de ani, din comuna Giuvărăști, care s-a internat pe 20 octombrie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, pe 21 octombrie fiind diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. Decesul a survenit duminică, 25 octombrie, din cauza unui stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie protezată mecanic și infecția COVID-19, iar ca boli asociate ciroză hepatică decompensată portal și parenchimatos, sindrom hepato renal și encefalopatie hepatică.

Un alt bărbat de 72 de ani, din comuna Rusănești, a încetat din viață luni, 26 octombrie, pe 30 septembrie acesta fiind internat la Spitalul Caracal, boala debutând cu două zile înainte, pe 28 septembrie. Pe 1 octombrie a fost confirmat cu noul Coroanvirus, iar la începutul săptămânii a murit din cauza unui stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID, potrivit DSP acesta suferind și de hipertensiune arterială.

Cel de-al 102-lea deces raportat marți este al unui bărbat de 65 de ani, din municipiul Slatina, care a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe 13 octombrie, ziua următoare fiind diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. Slătineanul a murit luni, 26 octombrie, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, problema de sănătate pe care acesta o mai avea era diabet zaharat tip II.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți 100 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județ, bilanțul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei, ajungând la 3.245. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, în ultima zi a fost o singură persoană reconfirmată pozitiv cu boala.

Totodată, în Olt rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este, potrivit datelor oficiale comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, este de 0,86 la mia de locuitori, situându-ne în zona verde.

Cum arată situația epidemiologică

3.245 cazuri confirmate, de la începutul pandemiei
100 de cazuri noi comunicate în ultima zi – doi salariați Spitalul Județean de Urgență Slatina, un caz într-o unitate de învățământ din Slatina, un caz la CFR Craiova, un caz la Spitalul Orășenesc Balș, patru cazuri în centre de tip familial, restul cu transmitere comunitară
1.176 persoane vindecate
163 persoane internate în spital
23 persoane aflați pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal
12.645 persoane testate pentru depistarea noului Coronavirus

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți