Pandemia de Coronavirus. Sute de sancțiuni aplicate de jandarmii olteni

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au acţionat în județ pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în zonele de competenţă, iar pe parcursul săptămânii trecute aplicând aproximativ 270 de contravenții, cele mai multe fiind pentru nerespectarea Legii 55 din anul 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În total, pe timpul misiunilor, jandarmii olteni au aplicat 269 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 207 avertismente şi 62 de amenzi, în cuantum de 34.700 lei. Dintre totalul contravenților, 241 s-au dat la Legea 55 din 2020, 27 la Legea 61 din 1991 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și una la Ordonanța de Urgență a Guvernului 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni cu doi autori pentru nerespectarea regimului piscicol.

În perioada următoare jandarmii olteni vor continua acţiunile pentru prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<