22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

„Valutiști” din zona Vacanța, ridicați de polițiști la Slatina

- Advertisement -

Acţiune a poliţiştilor pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit la regimul caselor de schimb valutar.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au efectuat miercuri o acţiune pe raza municipiului Slatina, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit la regimul caselor de schimb valutar, de amanet şi a schimburilor ilegale de valută practicate de anumite persoane fizice neautorizate.

În urma verificărilor efectuate, în zona „Vacanţa” de pe raza municipiului Slatina, au fost surprinse în flagrant un număr de 3 persoane de sex masculin care desfăşurau activităţi de schimb valutar fără autorizaţie.

Acestea au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt în vederea legitimării şi luării măsurilor legale, ca urmare a nerespectării legislaţiei in domeniu.

Astfel, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei pentru nerespectarea prev. Lg.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite.

Ca măsura complementară s-a dispus confiscarea sumelor tranzacţionate, respectiv 400 Euro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți