3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

IGPR: 10 percheziţii la o firmă de pază care ar fi depus facturi falsificate pentru decontare unei instituţii publice

- Advertisement -

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează, joi dimineaţă, 10 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor la o instituţie publică, cu un prejudiciu estimat la circa 1.640.000 de lei.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Olt, la sediul unei instituţii publice şi la domiciliul şi sediile mai multor persoane”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis AGERPRES.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în 2019, reprezentanţii unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază ar fi indus în eroare funcţionarii unei instituţii publice.

„Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor ce aparţin instituţiei publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenţi de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obţine un folos patrimonial injust”, explică sursa citată.

Din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcţionar din cadrul instituţiei publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menţionându-se un număr mai mare de ore prestate.

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele bănuite urmând să fie audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

La acţiune participă poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi poliţişti cu atribuţii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sprijiniţi de echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți