20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Vouchere acordate elevilor pentru cumpărarea de cărţi. „În pandemie, creşte analfabetismul”

- Advertisement -

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a depus la Camera Deputaţilior un proiect legislativ privind „voucherele de lectură” care urmează a fi acordate elevilor exclusiv pentru cumpărarea de cărţi deoarece, conform iniţiatorului, „în pandemie, crește analfabetismul și librăriile dau faliment”.

„Am depus la Camera Deputaților un proiect legislativ privind instituirea și reglementarea modalității de acordare a «Voucherelor de lectură» – bilete de valoare acordate lunar elevilor din învățământul preuniversitar destinate achiziției de carte. Utilizând aceste tichete, elevii români vor putea achiziționa cărți atât din librării, cât și din magazinele on-line”, a spus Raeţchi.

Deputatul speră ca aceste vouchere să trezească interesul copiilor spre lectură şi, în acelaşi timp, să ajute la stimularea vânzărilor de carte şi revitalizarea acestei pieţe care se află într-o situaţie dificilă.

„De altfel, problemele cu care se confrunta piața de carte din România au fost exacerbate considerabil de măsurile de urgență adoptate în contextul pandemiei Covid-19, conducând până la închiderea librăriilor. În această perioadă, piața de carte din România părea să se îndrepte spre un colaps – o scădere de peste 80% a vânzărilor. Perspectivele pentru depășirea acestei situații critice sunt sumbre, în absența unor măsuri de stimulare a consumului de carte”, a spus Raeţchi.

Piaţa de carte din România este cea mai mică din Europa: mai puţin de 2% din români cumpără cărţi.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți