4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Petrecere cu 16 persoane, spartă de polițiști la Izvoarele

- Advertisement -

O petrecere organizată de administratorul unui local din comuna Izvoarele fiului său, cu ocazia zilei de naștere, a fost întreruptă sâmbătă seara de polițiști. Organizatorul chefului, anunțat sub anonimat, a primit avertisment. Pe lângă petrecerea spartă, forțele de ordine au continuat în ultima zi și acțiunile pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19.

„O persoană anonimă a sesizat seara trecută (sâmbătă n.r.) că în interiorul unei societăți comerciale din comuna Izvoarele are loc o petrecere. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că administratorul societății a organizat o petrecere pentru a sărbători ziua de naștere a fiului său, la fața locului fiind găsite 16 persoane. Activitatea a fost oprită, iar administratorul a fost sancționat contravențional cu avertisment, conform Legii 55/2020”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat, în ultimele 24 de ore, activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

S-au verificat, astfel zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La activităţile de sâmbătă au participat peste 200 de forţe de ordine și s-au controlat 225 de societăți comerciale și 95 de mijloace de transport persoane, totodată fiind legitimate aproximativ 600 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 71 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție, trei pentru nerespectarea distanțării fizice și două de natură economică în contextul pandemiei COVID, valoarea totală fiind de 17.500 de lei.

Autoritățile recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți