22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Școlile din comunele Slătioara și Brebeni intră în scenariul roșu și suspendă cursurile față în față

- Advertisement -

Unităţile de învăţământ din comunele Slătioara şi Brebeni, localităţi cu incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de peste 3 la mia de locuitori, intră începând de luni în scenariul roşu şi vor desfăşura activităţile didactice online, potrivit unui comunicat al Instituţiei prefectului Judeţului Olt, remis duminică AGERPRES.

Decizia privind suspendarea activităţilor didactice ce presupun prezenţa faţă în faţă în unităţile de învăţământ din Slătioara şi Brebeni, localităţi limitrofe municipiului Slatina, a fost adoptată duminică, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt.

CJSU Olt a mai hotărât duminică şi aplicarea unor restricţii în cele două localităţi, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv interzicerea activităţii cu publicul în interiorul clădirilor teraselor şi restaurantelor, interzicerea spectacolelor şi concertelor, precum şi interzicerea activităţilor cu publicul ale operatorilor de jocuri de noroc.

În localităţile cu incidenţă COVID-19 între 1,5 şi 2 la mia de locuitori, respectiv Grojdibodu (2,70), Deveselu (2,54), Găneasa (2,22), Icoana (1,73), Coteana (1, 83) şi Pleşoiu (1,68), în următoarele două săptămâni, începând din 2 noiembrie, s-a restricţionat activitatea din interiorul cafenelelor şi restaurantelor la o treime din capacitate şi s-a introdus obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice aglomerate.

În judeţul Olt au fost raportate duminică 129 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, incidenţa la nivel judeţean fiind de 1,3 la mia de locuitori.

Duminică a fost anunţat şi un nou caz de deces în rândul pacienţilor cu COVID-19, fiind vorba de o femeie în vârstă de 56 de ani, care a murit sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Femeia care a murit sâmbătă era cadru didactic la o unitate de învăţământ din municipiul Slatina.

Până în prezent, în judeţul Olt au fost confirmate 3.729 cazuri de infectare cu noul coronavius şi au fost raportate 111 decese în rândul persoanelor infectate.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți