17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus în Olt. Două decese noi și alte 68 de infecții, raportate într-o zi

- Advertisement -

Încă doi olteni, confirmați cu infecția COVID-19, au murit zilele trecute, acestea fiind raportate de Grupul de Comunicare Strategică marți, 3 noiembrie. În total, bilanțul deceselor a ajuns la 114. Totodată, în 24 de ore au fost comunicate și alte 68 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2.

Unul dintre cei doi olteni care au încetat din viață este o femeie de 51 de ani, din mediul urban, internată pe 22 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, în ziua următoare fiind diagnosticată cu noul Coronavirus. Din cauza unui stop cardiorespirtor și a infecției COVID, femeia a murit duminică, 1 noiembrie, ca și boli asociate având diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială. Și un bătrân de 71 de ani, din mediul rural, s-a internat pe 28 octombrie la Spitalul Caracal, pe 29 octombrie fiind confirmat cu noul Coronavirus. Luni, 2 noiembrie, acesta a murit, cauza decesului fiind ostop cardiorespirator, nronhopneumonie și infecția COVID-19, comorbiditățile pe care le avea fiind obezitate grad III, hipertensiune arterială grad III și boala Parkinson.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți 68 de infecții noi cu SARS-CoV-2 în județ, bilanțul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei, ajungând la 3.841. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost două persoane reconfirmate pozitiv cu virusul.

Totodată, în Olt rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, este, potrivit datelor oficiale comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, este de 1,26 la 1.000 de persoane, situându-ne în zona verde. Acesta este unul dintre cele șapte județe de la nivel naționale aflate încă în zona verde, cu o rată de infectare de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Cum evoluează situația epidemiologică în județ

3.841 cazuri confirmate, de la începutul pandemiei;

68 cazuri noi – unul la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unul la Școala nr. 2 Caracal, un angajat Poliția Locală Slatina, restul cu transmitere comunitară;

1.221 persoane externate vindecate;

208 persoane internate;

22 persoane în Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal;

13.555 persoane testate pentru depistarea infecției COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți