19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul și forțele de ordine, acțiuni în localitățile oltene unde purtarea măștii este obligatorie

- Advertisement -

Prefectul de Olt Florin Homorean, împreună cu poliţişti, jandarmi, polițiști locali și pompieri, au desfăşurat miercuri dimineață o acţiune cu caracter preventiv în municipiile Slatina şi Caracal, oraşele Balş şi Piatra Olt, precum şi în comunele cu rată de incidenţă mai mare de 1,5 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, privind obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a declarat că acţiunea a avut la bază hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt cu privire la introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în județ, prin care s-a decis purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise pentru localitățile din judeţul Olt unde rata de incidență este mai mare de 1,5 la 1.000 de persoane.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Olt, raportate marți de Prefectură, în județ sunt 13 localități cu rată de infectare ce depășește 1,5 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori: Slatina, Caracal, Balș, Piatra Olt, Bălteni, Coteana, Dăneasa, Deveselu, Găneasa, Grojdibodu, Icoana, Pleșoiu şi Redea. Cu ocazia acțiunii de miercuri, atât reprezentantul Guvernului în teritoriu, cât și forțele de ordine, au adus la cunoştinţă populaţiei obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spațiile publice deschise, fiind distribuite cetăţenilor peste 2.000 de măşti de protecţie.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu,  precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri. Activitățile vor continua și zilele următoare în scopul conștientizării populației asupra noilor măsuri stabilite”, a mai declarat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți