14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de infectări COVID și două decese în județ, raportate în ultimele 24 de ore

- Advertisement -

Încă o zi, o nouă creștere alarmantă a numărului de persoane din județul Olt care au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2. Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri nu mai puțin de 4.128 de infecții COVID-19, înregistrate de la începutul pandemiei, față de ziua anterioară fiind cu nu mai puțin de 109 mai multe.

Distinct de cele 109 îmbolnăviri noi cu Coronavirus, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 18 olteni ce au fost reconfirmați pozitiv.

În județul Olt sunt și 120 de persoane din totalul celor confirmate cu virusul SARS-CoV-2 care au pierdut lupta cu boala. Însă, majoritatea acestea, pe lângă infecția COVID-19, aveau și comorbidități. Ultimele două decese au fost comunicate vineri, de autoritățile centrale.

Unul dintre decese este al unui bărbat de 71 de ani, din mediul rural, care a fost internat pe 2 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind confimată în aceeași zi. Joi, 5 noiembrie, acesta a încetat din viață, cauza decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19, boala  asociată pe care o avea fiind sechele accident vascular cerebral. Celălalt oltean al cărui deces a fost raportat vineri este tot un bărbat de 52 de ani, din mediul urban, care a fost internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, în data de 23 octombrie, ziua următoare fiind pozitivat. Din nefericire, pe 5 noiembrie acesta a murit în urma unui stop cardiorespirator, pneumonie și infecția COVID, iar ca și comorbiditate având hipertensiune arterială.

Rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, este în Olt, potrivit datelor oficiale comunicate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, de 1,44, acesta fiind unul dintre cele trei județe ale țării care sunt încă în zona verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți