Secretarul general Paul Stănescu, despre actuala guvernare și alegerile parlamentare care urmează

Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt a găzduit vineri o conferință de presă la care au participat senatorul PSD de Olt Paul Stănescu, secretarul general al formațiunii politice, Marius Oprescu, președintele Organizației Județene a PSD Olt și președintele Consiliului Județean, și Emil Moț, președintele executiv al PSD Olt și primarul municipiului Slatina. Dacă parlamentarul oltean a adus în discuție informații cu privirea modul de guvernare a actualei conduceri a țării în ultimul an, îndemnându-i totodată pe oameni să iasă la vot pentru a câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, Oprescu a vorbit despre social democrații olteni care vor candida pentru a obține un loc de senator sau deputat în Parlamentul României, iar Moț despre modul în care scrutinul electoral se va organiza la Slatina.   

În primul rând, senatorul PSD de Olt Stănescu a vorbit despre modul defectuos al actualei guvernări din ultimul an.

„Mă bucur să fiu astăzi (vineri n.r.) aici. Practic, aș începe cu începutul, avem alegeri pe 6 decembrie, pentru că președintele României ne-a spus acum câteva zile că un grup de sociologi i-a spus dumnealui că le vor câștiga. Deci nu contează nimic, n-a contat nimic, în toată această decizie, președintele României, are programul său, vrea Parlamentul său, vrea putere absolută. Un istoric mi-a spus că în democrație niciodată nu este bine așa ceva. De ce 6 decembrie, de ce nu în primăvară? Pentru că, să nu uităm, pe 31 decembrie, se închide anul și Guvernul trebuie să ne spună cum a cheltuit 130 de miliarde împrumutate în șase luni, Guvernul trebuie să ne spună ce deficit bugetar avem în acest an, ei spun că 6, noi spunem că, din toate informațiile pe care le avem, este de 10%, pentru că la această oră veniturile planificate și ceea ce s-a încasat, este o diferență de câteva zeci de miliarde bune. Este clar că vom avea un deficit de 10%. Guvernul nu vrea, Orban nu vrea, cred că și președintele Klaus Iohannis, să vină cu proiecția bugetară pentru anul 2021. De ce nu vor să vină? Pentru că este un an în care stăm foarte rău din punct de vedere financiar și sigur că o să ne așteptăm în 2021 la un buget în care se vor mări taxele și am mai trăit lucrul acesta, dacă ne aducem aminte, în guvernarea Băsescu – Boc, atunci când s-au tăiat salariile cu 25%, s-au tăiat indemnizațiile, dacă nu era Curtea Constituțională se reduceau și pensiile cu 10%. Deci, la ora asta, se merge pe criteriile în care Partidul Național Liberal și președintele Iohannis vor să mintă românii și prin proiecția bugetară din 2021. Eu cred că va fi un atac și la pensii, pentru că pensionarii mi-au spus că nu le-au mărit cu 40%, dar în condițiile date este bine și 14%. Dar dragii mei există posibilitatea ca pensiile să fie impozitate în 2021. Deci Guvernul ascunde toate aceste lucruri, președintele Iohannis vrea cu orice preț, nu contează că murim jumătate, el vrea alegeri pe 6 decembrie, pentru că vrea toată puterea”, a spus secretarul general al PSD.

Paul Stănescu a dorit, de asemenea, să îi îndemne pe români, dar și pe olteni, să iasă la vot pentru ca actualul Guvern, „incompetent și corupt”, să plece de la guvernare: „Eu spun aici foarte apăsat. Îi rog pe toți românii și pe toți oltenii noștri să vină la vot ca acest Guvern incompetent și corupt, așa cum ne-a spus Curtea de Conturi, să plece de la guvernare. Indiferent de structura politică a noului Parlament, PSD nu va face alianță cu PNL-ul. Sigur nu știm structura care va fi, dar suntem hotărâți în momentul în care am cțâștigat alegerile, să venim la guvernare. Săptămâna viitoare, programul de guvernare va fi asamblat, dacă pot spune așa, îl vom prezenta public, avem o proiecție de buget pentru anul 2021 și Partidul Social Democrat va veni și cu o echipă guvernamentală formată din cei mai buni profesioniști din PSD, și nu numai, pentru că ne dorim să fim la guvernare și așa cum a făcut-o partidul de fiecare dată cel mai bine a gestionat puterea și a reușit mereu, în multe momente grele din ultimii 30 de ani, să scoată țara din criză. Este singura soluție viabilă”.     

La început de campanie electorală, Marius Oprescu a readus în atenția alegătorilor cine sunt candidații PSD ai Oltului la parlamentarele din data de 6 decembrie.

„Am încercat să avem o listă echilibrată, în primul rând vreau să spun că sunt oameni al locului, oameni conectați la comunitățile din județ, care știu problemele acestora și sunt convins că vor încerca să ia mesajul de aici și să îl ducă la București. Este o listă echilibrată, cu persoane care au experiență parlamentară, nu sunt la primul mandat, de asemenea și oameni noi, care nu au această experiență, dar sunt convins că împreună, îmbinând toate aceste lucruri, vom avea echipă la București care să reprezinte interesele cetățenilor din județul Olt. Echipa cu care ne prezentăm în fața cetățenilor, pentru Senatul României – Paul Stănescu, Siminica Mirea, Costin Șerban Cernat, Sorin Cristian Brătoi, Mariana Matei, iar pentru Camera Deputaților – Marius Ionel Iancu, Ion Cătălin Grecu, Florin Ionuț Barbu, Adrian Ionuț Chesnoiu, Emil Florin Albotă, Cornelia Sulger, Cosmin Floreanu, Ion Adrian Bărbulete. Sunt convins că echipa cu care ne-am prezentat în fața cetățenilor, va lua girul comunităților din județ, sunt oameni cunoscuți în aceste comunități, sunt susținuți de edilii localităților și sunt convins că la final Partidul Social Democrat va fi cel care va câștiga majoritatea voturilor oamenilor din județul Olt”, a declarat președintele PSD Olt.

Iar Emil Moț, primarul Slatinei și președintele executiv al PSD Olt, a discutat despre cum se vor desfășura alegerile parlamentare în municipiul reședință a județului Olt, ca și la locale Primăria ocupându-se de tot ceea ce înseamnă asigurarea de dezinfectant și măști de protecție, în contextul actual al pandemiei COVID-19, pentru siguranța alegătorilor.

„Din punct de vedere al politicii noi la Slatina o să facem exact aceeași campanie electorală pe care am făcut-o de atâția ani de zile, fără atacuri, o să ne prezentăm programul nostru de guvernare și eu ca președinte executiv al Organizației PSD vă transmit că vom câștiga alegerile la Slatina, nu există dubiu, iar din punct de vedere administrativ vreau să vă spun că o să luăm toate măsurile necesare pentru ca aceste alegeri, în ziua votului, să se desfășoare fără probleme. Știți foarte bine, am avut alegerile locale, iar Guvernul a spus că va da și va pune la dispoziție pentru toată lumea, pentru toți alegătorii, dezinfectant măști, se va asigura absolut totul, dar vă spun că nu a fost așa. Înainte de alegeri, la Slatina am trecut prin Consiliul Local o hotărâre prin care am pus la dispoziție pentru toți alegătorii măști și dezinfectant, același lucru se va întâmpla și de data aceasta. Din păcate, ceea ce spune Guvernul și ceea ce se întâmplă în realitate este cu totul și cu totul altceva. O să avem aceste alegeri, iar noi la Slatina o să le organizăm în siguranță. La fel ca și localele, și aceste alegeri vor fi din punctul nostru de vedere, al Primăriei Slatina, sigure. Noi vom avea grijă de fiecare om care vine la vot să fie în totală siguranță”, a declarat Moț, primarul municipiului Slatina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<