10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cum vor funcționa piețele din municipiile Slatina și Caracal, dar și din orașele județului, începând de luni

- Advertisement -

Printre noile măsuri luate la nivel central, începând de luni, 9 noiembrie, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus, se numără și închiderea piețelor, însă acest lucru a nemulțumit multă lume, mai ales pe producătorii agricoli locali care erau dispuși chiar să participe la proteste, pentru ca acestea să nu fie închise, iar ei să-și poată vândă marfa. Însă, o ultimă decizie în acest sens a aparținut autorităților județene și locale, care duminică au stabilit cum vor funcționa piețele începând de săptămâna viitoare. Iar pentru a veni în sprijinul cetățenilor şi al producătorilor agricoli locali și la nivelul județului Olt, la sediul Prefecturii, a fost organizată o întâlnire cu primarii din municipiile şi oraşele judeţului Olt în care funcţionează pieţe agroalimentare în regim permanent.

Potrivit unui comunicat remis de instituția Guvernului în teritoriu, scopul întâlnirii a fost acela de a identifica măsurile ce pot fi aplicate la nivelul fiecărei pieţe agroalimentare din judeţul Olt în vederea asigurării accesului producătorilor agricoli în aceste spaţii, precum şi asigurarea posibilităţii cetăţenilor de a continua să se aprovizioneze cu produse alimentare de la comercianții locali, în contextul punerii în aplicare, începând cu data de 9 noiembrie, a unor noi măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19. În urma întrevederii avute, au fost luate în considerare următoarele măsuri: rabatarea pereţilor exteriori în cazul pieţelor închise, acolo unde este posibil; mutarea meselor alocate producătorilor agricoli în spaţii publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea pieţelor, cu restricţionarea accesului auto în zonele respective; organizarea unor pieţe volante, în aer liber, pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli şi cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Și având în vedere specificul pieţelor agroalimentare oltene, în cadrul întâlnirii dintre autoritățile județene și locale s-a stabilit cum vor funcționa acestea începând de luni. S-a stabilit: rabatarea pereţilor exteriori sau scoaterea standurilor pe străzile sau aleile din vecinătate în cazul pieţelor agroalimentare din municipiile Slatina şi Caracal, respectiv oraşul Drăgăneşti Olt, unde o parte a pieţei agroalimentare funcţionează în spaţiu închis; scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul pieţei agroalimentare din oraşul Corabia; mutarea standurilor din spaţiu închis a Sectorului „Lactate” în zona liberă din cadrul pieţei în cazul pieţelor agroalimentare din oraşele Balş şi Potcoava.

„Suplimentar, administratorii pieţelor agroalimentare vor reduce numărul standurilor de vânzare şi vor limita numărul de persoane prezente în acelaşi timp în incinta pieţei. De asemenea, se vor organiza fluxuri separate pentru persoanele care intră în, respectiv părăsesc piaţa agroalimentară, precum şi triajul observaţional atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători”, au transmis autoritățile din Olt.

Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, pe lângă măsurile menţionate, reprezentanții Prefecturii reamintesc că este necesară respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară, precum: purtarea măştii de protecţie atât de către comercianţi, cât şi de cumpărători; purtarea mănuşilor de comercianţi; păstrarea distanţei fizice de minim 1,5 metri; dezinfecţia periodică a spaţiilor şi tarabelor; etc.

În condiţiile aplicării măsurilor discutate în cadrul întâlnirii de duminică de la Prefectura Olt, nicio piaţă agroalimentară din judeţ nu va avea activitatea suspendată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți