5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fiul unui salvator oltean, grav bolnav. S-a născut cu o malformație rară și necesită un transplant de celule stem în Polonia

- Advertisement -

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt salvează mereu viețile oamenilor aflați la necaz, iar acum unul dintre ei este cel care are nevoie de ajutorul semenilor. Andrei, de doar cinci ani, este fiul salvatorului, originar din municipiul Caracal, născut cu o malformație rară – atrezie de esofag și necesită sprijin acum pentru un transplant de celule stem. Îi este necesar pentru ca băiatul, ce până acum a fost supus la peste 20 de intervenții chirurgicale, să se poată recupera, însă suma necesară de aproximativ 16.000 de euro, pentru transplant, ce poate fi efectuat la o clinică din Polonia, este mult prea mare pentru a fi suportată doar de familie.

De aceea, luni, salvatorii ISU Olt au decis să facă un apel umanitar, prezentând povestea fiului colegului lor.    

„Astăzi venim în fața dumneavoastră cu o poveste tristă, dar în același timp o poveste despre luptă, dorință, demnitate și despre minuni. Ionuț, colegul nostru care salvează vieți de peste 14 ani, traversează de mai mult timp momente foarte dificile, dar nu a renunțat la luptă și continuă să se împartă între lupta cu secundele și lupta pentru o viață normală a copilului său. Copilul cel mare al familiei Constantin, îi veghează și îi ocrotește din cer, după ce un eveniment nefericit l-a luat de lângă ei. Raissa, fata mijlocie a familiei, are acum șase ani și se luptă alături de părinți pentru Andrei. Andrei, mezinul familiei, s-a născut, din păcate, cu o malformație rară, atrezie de esofag. A fost operat imediat după naștere, cu șanse zero de supraviețuire. Au urmat două săptămâni de comă, în care exista în orice moment posibilitatea să piardă lupta cu viața… chiar în locul în care și fratele său își dădea ultima suflare, în urmă cu trei ani. A urmat o lungă perioadă petrecută la Spitalul Budimex, cu tratamente complexe și dureroase și medici care s-au luptat în permanență pentru viață lui Andrei”, au transmis colegii pompierilor.

Însă, operația cea mai dificilă a durat peste șase ore și a presupus refacerea primei intervenții chirurgicale în cazul micuțului, care se fisurase și care i-a cauzat un pneumotorax cu hipoxie. „Până la cinci ani Andrei a suferit peste douăzeci de operații și viața lui a reprezentat o luptă permanentă, cu perioade lungi de spitalizare și sute de ore de recuperare. S-au luptat pentru viața lui părinții, sora și fratele cel mare, care este îngerul lor păzitor. Le-au fost alături și cei apropiați, dar și oameni care au aflat despre povestea și au vrut să îi ajute. După ultimele investigații, diagnosticul medicilor a fost agenezie de corp calos și sindrom Coffin-Siris”, mai precizează salvatorii olteni.

Transplantul de celule stem, realizat la o clinică din Polonia, poate reprezenta un pas important pentru recuperarea lui Andrei. Iar suma necesară pentru realizarea transplantului este de 15.730 de euro și depășește posibilitățile familiei.

Împreună putem să-l ajutăm pe Andrei să aibă o viață normală!

Donații se pot face în contul Asociației Andrei Constantin: RO65BRDE290SV7704680290 sau accesând linkul: https://www.sperantapentruromania.ro/…/andrei-constantin/.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți