Controale zilnice, dar și nocturne, efectuate de ITM Olt pe timpul stării de alertă

De la instituirea stării de alertă, în contextul actual al pandemiei COVID-19, din data de 18 mai și până la sfârșitul lunii octombrie, angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat acțiuni de verificare și control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus. Controalele au fost efectuate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar în urma celor peste 650 desfășurate în județ, aproximativ 460 de angajatori au fost sancționați, peste 30 primind amenzi de 31.000 de lei.

Inspecția Muncii olteană a transmis că acțiunile de verificare și control s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt sau împreună cu polițiști, jandarmi, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

„Au fost vizate domenii de activitate precum: comerț cu amanuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi, restaurante. În urma celor 652 controale, 633 de zi și 19 de noapte, au fost dispuse 540 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, au fost sancționați 459 angajatori, fiind aplicate 515 sancțiuni contravenționale, din care 484 avertismente și 31 amenzi în valoare de 31.000 lei”, a declarant Bogdan Țucă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații închise, de către lucrători, a măștilor de protecție; neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a muncitorilor cu noul Coronavirus.

În perioada următoare, inspectorii de muncă olteni vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<