14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru decese din cauza COVID în Olt. Un record absolut de 367 infecții, raportat de autoritățile centrale

- Advertisement -

Un record absolut al infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost raportat marți de Grupul de Comunicare Strategică în Olt, respectiv 367 de îmbolnăviri mai multe față de ziua trecută, iar bilanțul total al cazurilor a ajuns la 4.861. Pe lângă aceste cazuri, în județ s-au înregistrat și patru noi decese.

Unul este al unei femei de 85 de ani, din mediul urban, care a fost internat pe 29 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, iar ziua următoare a fost diagnosticată cu boala. Pe 8 noiembrie, din nefericire, bătrâna a încetat din viață, cauza decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, bronhopneumonie și infecția COVID, ca și boli asociate pe care le avea fiind dementa mixtă, hipertensiune arterială grad III risc cumulativ foarte mare, cardiopatie ischemică nedureroasă și boala Parkinson.

Și o femeie de 81 ani, tot din mediul urban, s-a internat la Spitalul Caracal pe 28 octombrie, în aceeași zi fiind și confirmată cu virusul SARS-CoV-2. Duminică, 8 noiembrie, aceasta a murit, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția Covid-19, iar ca și comorbidități avea hipertensiune arterială grad II, obezitate grad II, Insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA.

O altă femeie, în vârstă de 63 de ani, din mediul urban, s-a internat pe 24 octombrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, zi în care a fost și transferată la Spitalul Municipal Caracal. Pe 24 octombrie a fost și depistată cu noul Coronavirus, iar luni avea să piardă lupta cu boala., cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, problemele medicale pe care aceasta le mai avea fiind diabet zaharat tip II și accident vascular cerebral carotidian cronic.

Și un bărbat de 64 de ani, tot din mediul urban, a murit din cauza infecției COVID-19 și a insuficienței respiratorii duminică, 8 noiembrie. Olteanul s-a internat pe 20 octombrie la Spitalul Slatina, în data de 3 noiembrie fiind confirmat cu virusul SARS-CoV-2, când a fost transferat la Spitalul Caracal. Acesta mai suferea de un accident vascular cerebral ischemic, fibrilație atrială și flutter atrial. Cu cele patru decese, am ajuns la un total al acestora de 128, de la începutul pandemiei.

În afară de îmbolnăvirile raportate marți, în județ continuăm să avem bolnavi cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției COVID-19. Grupului de Comunicare Strategică a anunțat că, distinct de cazurile nou confirmate, în ultima zi, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, 35 de persoane au fost reconfirmate pozitiv cu infecția COVID-19. 

Datele oficiale mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este de 1,34 în Olt, județul rămânând încă în zona verde.

Situația epidemiologică la zi

4.861 cazuri confirmate, de la începutul pandemiei

367 cazuri noi – șapte în unități de învățământ, două la Direcția de Sănătate Publică, trei la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, unul la Consiliul Județean, restul cu transmitere comunitară

1.285 cazuri externate vindecate

166 cazuri internate

25 pacienți internați la Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă

Aplicația Corona Forms, îmbunătățită

Pentru îmbunătăţirea gestionării fluxului informaţional privind cazurile confirmate cu infecţia Covid-19, aplicaţia CORONA FORMS dezvoltată de Ministerul Sănătăţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost reconfirgurată în sensul acordării accesului tuturor celor implicaţi în proces: autorităţi şi instituţii publice, centre de testare, spitale, etc.

Noua versiune a aplicaţiei a fost operaţionalizată începând cu data de 3 noiembrie 2020, dată de la care centrele de testare încarcă cazurile pozitive în timp real.

Repartizarea pe judeţe a cazurilor pozitive se face de laborator in funcție de adresa de domiciliu din carte de identitate sau buletin de identitate, iar alocarea cazului pe județ în urma anchetelor epidemiologice desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Olt.

Cazurile nerepartizate sunt raportate zilnic la punctul 43 „Cazuri noi nealocate pe judeţ” din buletinul de presă transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul de cazuri nou confirmate raportat în ultimele două zile este rezultatul alinierii la noua metodologie, în sensul introducerii în platformă a rezultatelor anchetelor epidemiologice realizate de DSP Olt în ultimele 24 de ore.

În aceste condiţii, numărul total de persoane infectate la nivelul județului Olt este marți, 10 noiembrie, de 4.861.

Odată cu atingerea funcţionalităţii noii platforme Corona Forms la parametrii normali astfel de situaţii nu se vor mai repeta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți