Preşedintele CJ Olt afirmă că a alocat „ultimele economii” pentru salariile angajaţilor de la DGASPC

Consiliul Judeţean Olt a aprobat, marţi, alocarea a 2,8 lei pentru plata salariilor la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, însă preşedintele instituţiei, Marius Oprescu, a afirmat că aceste fonduri au fost „ultimele economii” obţinute de la toate instituţiile subordonate şi de la investiţii nerealizate.

Preşedintele CJ Olt a menţionat că la DGASPC salariile a fi trebuit să fie încasate pe data de 9 şi vor fi date până la finalul săptămânii în curs.

„Am avut o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean. Am alocat 2,8 milioane de lei pentru DGASPC în încercarea de a-şi mai lua salariile, încă o lună. Noi trebuia să dăm salariile pe data de 9 ieri, (..) astăzi alocăm aceşti bani. Probabil, până la finalul săptămânii, angajaţii DGASPC îşi vor lua salariile. Nu ştiu cum vom închide anul pentru că acestea au fost ultimele economii pe care Consiliul Judeţean le-a luat din toate instituţiile subordonate şi a reuşit să le facă de la investiţiile nerealizate până în acest moment şi am reuşit să alocăm aceşti bani astfel încât DGASPC să-şi ia salariile. Am făcut şi către Guvern, din nou, o solicitare, aşteptăm să vedem dacă vor aplica legea şi se vor ţine de cuvânt să aloce şi dânşii obligaţiile lor, măcar o parte din ele. (…) Legea spune în felul următor: unităţile administrativ-teritoriale trebuie să pună minim 10% şi Guvernul până la 90%. Guvernul a pus anul acesta 27 de milioane de lei şi CJ aproape 80 de milioane lei. Disproporţia este una clară faţă de ce spune legea”, a spus Marius Oprescu, marţi, la finalul şedinţei CJ Olt.

Preşedintele CJ Olt a adăugat că o situaţie similară este şi la primării, care nu ar mai avea bani pentru plata sumelor către persoanele cu handicap.

„Primăriile îmi semnalează deja de 2-3 luni că nu mai au bani pentru persoanele cu handicap. Sunt primării care au completat din bugetul lor, dar deja se apropie finalul de an, nu mai au nici ei şi nu mai pot să pună aceşti bani”, a conchis Oprescu. 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<