18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Slatina, fără Târg de Crăciun în acest an

- Advertisement -

Sărbătorile de Iarnă din acest an nu vor mai fi la fel ca în ceilalți ani în municipiul Slatina, având în vedere contextul actual al pandemiei de Coronavirus. Autoritățile locale au decis să nu mai organizeze Târgul de Crăciun, care anul trecut a avut loc pentru prima dată în Parcul Tineretului amenajat pe locul fostei unități militare, și nici spectacole de colinde sau concerte cu artiști cunoscuți, respectând astfel măsurile de prevenire și răspândire a virusului SARS-CoV-2.

Iar restricțiile impuse de la Centru au făcut ca municipalitatea în acest an să monteze doar iluminatul festiv pe principalele artere din Slatina, care va fi aprins așa cum s-a întâmplat în ultimii ani pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. În afară de faptul că nu au loc manifestări cultural artistice și nici Târgul de Crăciun, Emil Moț, primarul Slatinei, a spus că nici celelalte proiecte dedicate în special copiilor din oraș nu se mai pot desfășura având în vedere măsurile impuse de pandemia COVID-19.

„Uitați-vă în ce situație suntem, numărul cazurilor crește zilnic, sunt decizii luate de Guvern, trebuie să le respectăm. Din punctul nostru de vedere, Sărbătorile de Iarnă nu vor mai fi cum au fost. Nu vom mai avea Târg de Crăciun, concert de Revelion, dar pe 1 Decembrie vom aprinde luminițele în oraș, dar fără fast. Parada de 1 Decembrie nu va mai avea loc, dar acest lucru nu depinde de noi, ci de Prefectură, de Guvern. Pot să vă spun doar atât, vom aprinde iluminatul festiv, dar nu vom mai avea proiectele noastre pentru cei mici, cu desaga lui Moș Crăciun, pentru că ei nu mai sunt la școală, nu avem cum să ne ducem la fiecare familie în parte și să le oferim noi cadouri. Îmi pare sincer rău, pentru că sunt copiii noștri din Slatina, dar asta este situația și trebuie să facem cum este legislația la acest moment”, a declarat Emil Moț, edilul municipiului Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți