15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina, investiții în educație

- Advertisement -

În contextul actual al pandemiei de Coronavirus, domeniul educațional este prioritate pentru echipa de conducere a Primăriei Slatina, municipalitatea depunând recent un proiect pe fonduri europene pentru dotarea unităților de învățământ slătinene cu tablete, table inteligente, calculatoare și alte echipamente IT.

Colegiul Național „Ion Minulescu” din municipiu este singura unitate școlară care și-a făcut proiect pentru achiziționarea acestor echipamente, de restul rămânând să se ocupă Primăria, spune Emil Moț, primarul Slatinei.

„Noi am depus proiectul pentru fiecare școală, este un proiect integrat din partea Primăriei Slatina, în afară de Liceul «Ion Minulescu», care și-a făcut singur proiectul, sper ca și acesta să fie aprobat. În prima zi, când a fost deschisă axa, noi am fost pregătiți, am depus. A ieșit ministrul Educației la zece ore de la deschidere și a spus că fondurile au fost epuizate”, a declarat edilul.

Dispozitivile ce se vor achiziționa sunt utile atât în această perioadă, când elevii din toate unitățile de învățământ fac cursuri în sistem online, cât și atunci când copiii se vor întoarce în bănci.

Specialiștii de la Compartimentul Fonduri Europene al Primăriei Slatina a fost lăudat de Emil Moț, având în vedere că în primul său mandat de primar proiectele pe fonduri europene demarate au o valoare de peste 1.300 miliarde de lei. „Noi am depus proiectul pentru tablete și calculatoare, sper să se aprobe, pentru ca avem un staff foarte bun la Fonduri Europene. De-a lungul anilor, avem proiecte de peste 1.300 de miliarde de lei, bani europeni, proiectele noastre sunt excelent făcute și vom aduce în Slatina tablete, table inteligente, calculatoare, absolut tot ceea ce este nevoie. Nu doar pentru învățământul online, cât și pentru învățământul în clase, când se va termina această nenorocire”, a conchis primarul Slatinei.

Prin proiectul „E-EDUCAȚIE în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiu”  privind dotarea unităților de învățământ slătinene, a cărui valoare este de aproximativ 16,9 milioane de lei, bani accesați din fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, municipalitatea dorește achiziționarea a 12.005 echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar, 699 laptopuri, 397 sisteme desktop și monitor, 106 sisteme All-In-One, 177 camere web, 211 camere web videoconferință, 207 proiectoare, 102 ecrane proiecție pe trepied, 138 ecrane proiecție pe perete, 222 table interactice și 109 routere wireless.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți