8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul înregistrează 5.079 infecții COVID-19. 97 de îmbolnăviri noi și patru decese comunicate în ultima zi

- Advertisement -

Încă o creștere a cazurilor de Coronavirus raportată joi în Olt, de Grupul de Comunicare Strategică. 97 este numărul îmbolnăvirilor comunicate de autoritățile centrale, de la începutul pandemiei bilanțul total al infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 ajungând la 5.079. Înregistrăm și bolnavi internați în spitalele oltene cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea COVID-19, județul fiind din nou și pe lista deceselor.  

Potrivit datelor oficiale anunțate de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, joi, distinct de cele 97 cazuri de Coronavirus nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din  județ, care erau deja pozitivi, erau 14 persoane reconfirmate pozitiv.

Totodată, dintre cei 5.079 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 133 care din păcate au încetat din viață, majoritatea acestora având și alte probleme de sănătate grave. Numai în ultima zi au fost comunicate patru decese dintre acestea.

Una dintre cele patru persoane care au pierdut lupta cu boala este un bărbat de 74 de ani, din mediul rural. Acesta s-a internat pe 29 octombrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ziua următoare fiind confirmat cu noul Coronavirus. Marți, 10 noiembrie, inima sa a încetat să mai bată, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, pneumonie și infecția COVID, iar ca și comorbidități având boala Parkinson, hipertensiune arterială și diabet zaharat tip II.

O femeie, în vârstă de 71 de ani, tot din mediul rural, a murit miercuri, 11 noiembrie, din cauza unui stop cardiorespirator, a insuficienței respiratorii acute și infecției COVID. Bătrâna, care suferea și de hipertensiune arterială, se internase pe 28 octombrie la Spitalul Slatina, iar pe 29 octombrie a fost diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2.

O altă femeie de 82 de ani, din mediul urban, a decedat miercuri la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, cauza morții fiind stopul cardiorespirator, pneumonia și infecția COVID, iar ca boli asociate avea boală cronică renală stadiul III, transplant renal și hipertensiune arterială. Aceasta s-a prezentat pe 27 octombrie într-un centru medical privat pentru efectuarea unui test pentru depistarea noului Coronavirus, rezultatul fiind pozitiv, pe 31 octombrie fiind internată la spitalul caracalean.

Încă un bărbat de 78 de ani, din mediul urban, avea să piardă lupta cu boala pe 10 noiembrie, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator și infecția COVID. Bătrânul s-a testat la solicitare pentru depistarea COVID-19, cu rezultat pozitiv, în data de 30 octombrie, iar pe 4 noiembrie s-a internat la Spitalul Clinic Colentina din municipiul București, problemele medicale pe care le mai avea fiind hipertensiune arterială, astm bronșic și boală renală.

Cifrele raportate de autoritățile centrale mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,69 în Olt, județul situându-se în zona galbenă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți