10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scafandrii din Olt, misiune comună cu colegii din Teleorman. Salvarea unui pescar, scenariul unui exercițiu la Barajul Teslui

- Advertisement -

Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au desfășurat joi, în comuna Teslui, o misiune comună cu pompierii din județul Teleorman. Salvatorii au participat la un exercițiu care a constat în salvarea unei persoane aflată la pescuit ce a căzut dintr-o barcă în râul Olt, amicul aflat împreună cu el neputând să-i sară în ajutor, neștiind să înoate.

„Operator ISU: Bună ziua! Ce urgență aveți! Apelant: Bună ziua! Vă rog să veniți urgent, la barajul de la Teslui, prietenul cu care eram la pescuit a căzut din barcă și eu nu pot să îl ajut pentru că nu știu să înot! Operator ISU: Imediat o să ajungă la dumneavoastră echipajele de pompieri, vă rog să vă păstrați calmul și să-l ajutați pe prietenul dumneavoastră să se mențină la suprafața apei! Acesta este scenariul care a stat la baza exercițiului care s-a desfășurat în localitatea Teslui cu forțe și mijloace din cadrul ISU Olt – Detașamentul Slatina și ISU Teleorman – Detașamentul Alexandria”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pentru rezolvarea situației tactice, la locul evenimentului s-au deplasat, din cadrul Detașamentului Slatina, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, cu barcă și peridoc, încadrată cu trei scafandri, o ambulanță SMURD, o autospecială pentru primă intervenție, cu barcă și peridoc și o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, încadrată cu doi scafandri și un conducător auto, din cadrul Detașamentului Alexandria.

Potrivit reprezentantului ISU, scopurile principale ale exercițiului de pe râul Olt au fost: perfecționarea deprinderilor privind utilizarea tehnicii și accesoriilor din dotare; pregătirea personalului operativ, pentru luarea deciziilor și desfășurarea acțiunilor de intervenție, în vederea salvării unei persoane din mediul acvatic; punerea în aplicare, în mod unitar, a procedurilor de intervenție, în conformitatea cu normele legale și cu specificul misiunilor scafandrilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți